Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

День партизанської слави

З метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників – всіх тих, хто у жорстокий воєнний час самовіддано боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи власного життя, 22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави. Цю пам’ятну дату було встановлено Указом Президента України №1020/2001 від 30 жовтня 2001 року.

6200 партизанських загонів і підпільних груп, що налічували близько мільйона людей, нанесли гітлерівським військам вагомі втрати на окупованих територіях.

У Саксаганському районі 20 вересня 2019 року о 10. 00 відбудеться мітинг до Дня партизанської слави «У пам’яті народній…», який буде проходити біля братської могили 272 радянських воїнів, які загинули при визволенні м. Кривого Рогу 22 лютого 1944 року та 7 комсомольців-підпільників, розстріляних у вересні 1943 року (просп. Героїв-підпільників, 54а).

Долучитися до проведення заходу запрошуються всі небайдужі мешканці району, щоб вшанувати подвиг партизанів і підпільників, які боролись проти нацизму.