Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Важливо! Найближчим часом в місті та області утримається надзвичайна пожежна небезпека

Поєднання високої температури повітря та сухої погоди робить реальною загрозу виникнення лісових та степових пожеж. Щотижня 14 державною пожежно-рятувальною частиною 3 ДПРЗ ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій ліквідовується близько 10 пожеж в екосистемах Саксаганського району. Горить суха трава, комиші, стихійні звалища залишків сухої рослинності.

Шановні громадяни! Пожежі в екосистемах шкодять всім без винятку мешканцям міста. Швидке неконтрольоване полум’я може наблизитися та перекинутися на господарчі й житлові споруди. Чорний задушливий дим, який супроводжує горіння рослинності, отруює повітря, загострює захворювання органів дихання, що може призвести до тяжких наслідків, знижує видимість на дорогах, збільшуючи в рази ймовірність дорожніх аварій.

Виконком Саксаганської районної у місті ради звертається з нагадуванням щодо дотримання правил пожежної безпеки протягом пожежонебезпечного періоду. Утримайтесь від відвідування лісів, розпалювання багать на луках. Обов’язково тушіть недопалки, не спалюйте залишків сухої рослинності, стерню, комиші, роз’ясніть дітям небезпеку гри з вогнем!