Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Велотуризм» запрошує!

          Одним із завдань Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу є розвиток інфраструктури відпочинку та організації дозвілля, у тому числі і  велоінфраструктури.

          Велотуризм - це популярний вид активного відпочинку: від невеликих прогулянок та екскурсій до складних велосипедних подорожей. Велосипедний туризм - це не тільки швидкість і фізичні навантаження, але і спілкування з друзями, вечори біля вогнища, захоплюючі види природи і багато, багато іншого. Не кажучи вже про те, що велосипедний туризм був одним з перших екстремальних видів спорту.

          З 2014 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Саксаганського району діє гурток «Велосипедний туризм».    

          На сьогоднішній день у гуртку «Велосипедний туризм» займається понад 60 вихованців закладу. Протягом 2015-2016 навчального року вони прийняли активну участь в районних, міських, обласних змаганнях з велотуризму та велоспорту різних рівнів складності; здійснили вісім велопоходів, 16 велоекскурсій, були учасниками трьох велопробігів.

          Заняття в гуртку «Велосипедний туризм» відкриває можливість для  дитини розвиватися фізично, забезпечує потреби особистості у  самореалізації, організації змістовного дозвілля, відволікає від негативного впливу вулиці та виконують функцію допрофесійної підготовки та профільного навчання.

          Отже, якщо ти бажаєш здолати похід, насолодитися швидкою зміною вражень, відчути подих вітру, отримати безліч позитивних емоцій та вражень, бути фізично здоровим, або ж елементарно – навчитися їзді на велосипеді – ЛАСКАВО ПРОСИМО до «ЦЕНТРУ ТУРИЗМУ, КРАЄЗНАВСТВА ТА ЕКСКУРСІЙ УЧНІВСЬКОХ МОЛОДІ «МАНДРІВНИК»!

          Запрошуємо дітей віком від 7 до 18 років за адресою: м. Кривий Ріг, Саксаганський район, вул. Співдружності, 97А, або зателефонувати за номером  65-33-43 (моб. 098 626 22 85) з 9.00 до 17.00.

          Також запрошуємо всіх мешканців та гостей району взяти участь у велопробігу 24  серпня 2016 року,  присвяченому 25-й річниці незалежності України. Збір учасників о 10.30 біля стели працівникам та службовцям РУ ім. Кірова, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни, початок велопробігу о 12.45 від палацу культури «Мистецький».