Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Боротьба з незаконними МАФами (кіоски, павільйони) у Саксаганському районі триває

З метою упорядкування тимчасових споруд для провадження підпрємницької діяльності в районі у 2012 році створена та діє по теперішній час районна постійно діюча комісія з упорядкування розміщення тимчасових об`єктів для здійснення підприємницької діяльності.

За період існування комісії на території району звільнено 47 самовільно зайнятих земельних ділянок (у тому числі в 2016 році - сім).

З початку поточного року до управління містобудування, архітектури та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради надіслано висновки щодо можливості демонтажу чотирьох павільйонів для здійснення підприємницької діяльності за адресами, а саме: біля нежитлової будівлі на проспекті 200-річчя Кривого Рогу, 7д, біля водоймища в районі вул. Галківський Кут с. Мудрьона, біля водоймища в районі балки Калетіна та біля торговельно-зупиночного комплексу на пр. 200-річчя Кривого Рогу, 5т зупинка "Ювілейна".

Боротьба з незаконними МАФами у Саксаганському районі триває. Незаконні МАФи руйнують законний малий бізнес. Демонтуються ті кіоски та павільйони, які не мають дозволів, не сплачують податки в бюджет міста, які підключаються незаконно до електромереж і псують зовнішній вигляд нашого міста.

Використання земель має здійснюватися з дотриманням певних правових вимог, яких не завжди дотримуються деякі недобросовісні підприємці. Тому, і в подальшому будуть вживатися заходи щодо звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок від самочинно встановлених тимчасових об’єктів для здійснення підприємницької діяльності згідно з затвердженим у місті Порядком.