Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Марш миру» з нагоди 73-ої річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09 травня відбулася урочиста хода з нагоди 73-ої річниці від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війн, яка пройшла вулицею Володимира Великого – від зупинки громадського транспорту «Готель «Київ» до пам’ятника 118 працівникам рудоуправління ім. Кірова, які загинули у роки Великої Вітчизняної війни.

Цьогорічна хода вирізнялась якимось особливим, небайдужим настроєм усіх її учасників. Основна ідея – мир в ім’я щасливого майбутнього – знайшла своє відображення в символічних білих голубах у тендітних руках дівчат та у прапорах усіх 24 областей України та АРК Крим. На чолі урочистої колони гордо майоріли державні Прапори України.

Приємно відзначити участь у заході молодих сімей саксаганців. Ошатні та усміхнені малюки разом зі своїми батьками стали не тільки окрасою ходи, а й справжньою відрадою для ветеранів, які, здається, на якийсь час зовсім забули про вік, проблеми та погане самопочуття і завзято долучилися до проведення районного заходу.

На стелі під час урочистого мітингу «Вічна перемога» була представлена героїко-патріотична театралізація, яка неначе повернула присутніх у страшні воєнні роки та змусила відчути страждання й біль утрат, а разом з тим солодкий смак довгоочікуваної перемоги. Щирими і теплими були привітання Криворізького міського голови Ю. Вілкула та народних депутатів України А. Гальченка та К. Павлова, які привітали всіх з визначним днем та виразили впевненість у тому, що тільки памֹ’ять про героїчне минуле народу та єдність  в непростих умовах сьогодення можуть стати надійною запорукою мирного і стабільного життя.

Продовжилось святкування у парку Саксаганському. Там від самого ранку було організовано роботу тематичних виставок-продажів і локацій, проходили цікаві майстер-класи із виготовлення символів миру та Перемоги, відбулися громадські акції «Голуб миру» та «Салют Перемоги». У рамках свята відбувся фестиваль героїко-патріотичної пісні. Для ветеранів району було підготовлено «Куточок ветерана», де головні винуватці свята змогли відпочити тілом і душею, послухати та заспівати щирих пісень, пригадати забутий смак «польової» каші чи просто разом помовчати у пам’ять про друзів, що лишилися у вічності…

Приємно відзначити, що з року в рік хвилююче свято Перемоги збирає разом стільки різних за віком та соціальною приналежністю людей. А це може означати тільки одне – людей, що бережуть свою історію, перемогти просто неможливо!