Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Тих днів не меркне слава…»

У Європі буяє весна,

Зустрічаючи День Перемоги.

Ветеранам ще сниться війна

І жорстокі воєнні дороги...

 

День Перемоги – історії нашої дата,

День Перемоги – це день ветерана-солдата,

День Перемоги – день сліз і скорботи священний,

День Перемоги – день пам'яті і прощення.

 

          У кожної країни, кожного народу є своє головне свято, що відзначається щорічно протягом довгого часу. Воно об'єднує націю почуттям гордості за доблесні подвиги предків, які залишаються в пам'яті нащадків навічно. Таке свято є і в Україні. Це День Перемоги, який відзначають 9 травня.

         У нашій країні немає більш зворушливого, трагічного і в той же час славного свята, ніж День Перемоги, воно відзначається щорічно 9 травня. Як би не мінялися за останні роки факти нашої історії, цей день залишається улюбленим всіма, дорогим і світлим святом. Дев’ятого травня мільйони людей згадують про те, як їх діди і прадіди билися, не шкодуючи свого життя, з ворогами, що вирішили позбавити життя та волі наш народ.

         Героїзм переможців Другої світової війни неможливо оцінити. Ми не знаємо всіх цих великих людей поіменно, але те, що вони зробили, не можна виміряти ні одним матеріальним благом. Навіть не знаючи імен всіх живих і загиблих солдатів Другої світової, наше покоління згадує про них не тільки в День Перемоги. Слова подяки ми вимовляємо кожен день за наше мирне існування. Біля пам’ятників і монументів завжди горить Вічний вогонь, як би провіщаючи, що подвиг людський - безсмертний.

         Свій внесок у святкування великого свята Перемоги внесли і бібліотеки Саксаганського району. Цікава книжкова виставка, артефакти Другої світової війни викликали неабиякий інтерес у відвідувачів скверу "Саксаганський": діти і дорослі залюбки фотографувалися в пілотках та плащ-палатках, розглядали імітацію бою, виконану з пластеліну, з хвилюванням і трепетом читали лисівки і листи часів війни. Ми дуже щасливі, що нашу роботу оцінили ветерани, вони дякували за патріотичне виховання дітей і юнацтва.