Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Як не знаю – запитаю, а як знаю – відповім!!

Захист житлових та майнових прав дітей залишається першочерговим завданням органу опіки та піклування.

З метою надання консультативної допомоги опікунам (піклувальникам) або особам, які їх замінюють щодо своєчасного вступу в спадщину та збереження житла за дітьми пільгової категорії, службою у справах дітей проводяться зустрічі-семінари на тему: «Прийняття спадщини дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування». Одну з таких зустрічей було проведено на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 19. На відповідний захід було запрошено представників нотаріусу, поліції, управління праці та соціального захисту населення. Також було запрошено соціальних педагогів та опікунів (піклувальників) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час зустрічі було зазначено, що опікуни і піклувальники виконують важливу місію у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особливий інтерес у присутніх викликав представник нотаріату, який відповів на всі питання, що турбували опікунів та піклувальників з питання вступу в спадщину. Представником поліції наголошено на проблемах із підопічними особливо в перехідний підлітковий період, а також ризики самовільного залишення домівки, а також було наголошено на тому, щоб опікуни (піклувальники) не позбавляли підопічних їх права на спадщину. Корисними виявились поради представника управління праці та соціального захисту населення щодо порядку оформлення опікунами субсидій на житло, збереженого за дітьми пільгової категорії.

Проблема захисту і виховання підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності, адже діти - гарант самозбереження, здоров’я і процвітання нації. У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі.