Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Інформація про використання коштів районного у місті бюджету за 2020 рік головного розпорядника - управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради по галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення»

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради є головним розпорядником коштів районного у місті бюджету з виплати:

- соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги;

-  грошової компенсації на проектні, будівельно - ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа;

- інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення;

- коштів на утримання комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі»  Криворізької  міської  ради;

- коштів на утримання комунальної установи «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради.

Згідно з чинним законодавством управлінням праці та соціального захисту населення щомісячно призначаються соціальні допомоги та компенсації, які фінансуються з районного у місті бюджету.

Протягом 2020 року відповідно до Програми соціального захисту окремих категорій мешканців Саксаганського району на 2020 рік управлінням призначено та виплачено:

- матеріальну допомогу на поховання 24  громадянам   району  на  суму 8,2  тис. грн.;

- матеріальну допомогу 22 дітям, хворим на злоякісні новоутворення, на суму 518,0 тис. грн.;

- адресну допомогу на придбання другої тонни твердого палива та другого балону скрапленого газу одній особі, яка відповідно до чинного законодавства має право на знижку його вартості, на суму 1,3 тис. грн.;

- компенсацію власникам автостоянок вартості послуг, що надані безкоштовно, зі зберігання транспортних засобів двом особам з інвалідністю на суму 14,6 тис. грн.;

- здійснено оплату за придбані подарунки для дітей з інвалідністю до новорічних свят у кількості 574 штуки на суму 62,0 тис. грн.;

- здійснено оплату за придбані новорічні подарунки для дітей, батьки яких загинули під час АТО в кількості 20 штук на суму 2,2 тис. грн.;

- забезпечено проведення двох заходів до пам’ятних дат та подій соціального захисту на загальну суму 4,7 тис. грн.;

- оплата послуг (крім комунальних) – 0,05 тис. грн.;

- здійснено оплату компенсації моральної шкоди в безспірному порядку – 3,9 тис. грн.      

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 29. 04. 2004 № 558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» протягом 2020 року 140 особам призначено та виплачено компенсацію на суму 435,7 тис. грн.

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 15. 11. 2017 № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно - ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» зі змінами, сплачено грошову компенсацію на придбання житла чотирьом особам з числа дітей - сиріт, які перебувають на квартирному обліку у сумі 2 336,9 тис. грн.

За рахунок коштів районного у місті бюджету у 2020 році  здійснювалися видатки на утримання комунальної установи «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради.

Установа забезпечує: права дітей з інвалідністю на соціальну реабілітацію та адаптацію з метою їх наступної інтеграції у дитячі колективи, надання дітям з інвалідністю комплексної соціальної, психологічної, педагогічної реабілітації та медичного супроводу. За 2020 рік пройшли реабілітацію 94 дитини (51 дитина з інвалідністю та 43 дитини групи ризику), з них: 39 дівчаток та 55 хлопчиків.

Штатна чисельність установи складає 42,5 одиниць.

На утримання комунальної установи «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради у 2020 році використано кошти загального фонду у сумі 4 466,0 тис. грн.

Видатки на оплату праці з нарахуваннями склали 3 869,2 тис. грн.

На придбання предметів, матеріалів та інвентарю установою використано    288,4 тис. грн., а саме: офісне приладдя та папір – 11,6 тис. грн.; господарчі товари, миючі засоби, пісок, замки, сантехнічні вироби, рушники паперові – 31,9 тис. грн.; бензин та дизельне пальне – 199,6 тис. грн.; блок дверний протипожежний – 7,7 тис. грн; шини на автомобіль ГАЗ та Богдан – 27,8 тис. грн.; алкотестер, рушники – 9,8 тис. грн.

Придбано медикаментів на суму – 17,9 тис. грн.

Для оплати енергоносіїв використано 156,1 тис. грн.

Для оплати послуг (крім комунальних) використано 129,5 тис. грн., а саме: дератизацію та дезінсекцію приміщень, прання дитячої білизни, послуги з технічного обслуговування пожежної сигналізації та цілодобове спостереження, обов’язкове страхування водіїв, автомобілів та орендованого приміщення, послуги з поточного ремонту автомобілів та інше.

Для оплати професійного навчання працівників установи використано  4,7 тис. грн.

За рахунок коштів спеціального фонду «бюджет розвитку» придбано один комплект комп’ютерної техніки на суму 23,0 тис. грн.

За рахунок коштів районного у місті бюджету у 2020 році здійснювались видатки на утримання комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» Криворізької міської ради.

Протягом 2020 року територіальним центром надавалися соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, потребують сторонньої допомоги за місцем проживання та в умовах денного перебування.

Станом на 31. 12. 2020 база даних пенсіонерів та осіб з інвалідністю, що потребують соціального обслуговування налічує 5 274 осіб. Фактично надано соціальних послуг протягом 2020 року 5 274 громадянам.

Штатна чисельність територіального центру складає 259 одиниць.

До структури територіального центру у 2020 році входило: відділення денного перебування; чотири відділення соціальної допомоги вдома; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

На базі територіального центру створено пункт прокату технічних засобів реабілітації, послугами якого протягом звітного періоду скористалось 66 осіб. У пункті прокату обліковується 95 одиниць технічних засобів реабілітації.

За звітний період відділеннями соціальної допомоги вдома здійснено обслуговування 4 430 громадян району: надано підопічним 549 161 соціальну послугу, у тому числі на платній основі – 45 746.

Протягом 2020 року послугами відділення денного перебування скористалася 171 особа, які отримали 51 792 соціальні послуги. У відділенні передбачено дворазове гаряче харчування, лікувальна фізкультура, організація дозвілля, постійна медична допомога (вимірювання тиску та температури тіла).

Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано  8 264 послуги для 673 громадян, у тому числі: перукаря – 679 послуг; з ремонту та пошиття одягу – 680 послуг; з ремонту помешкань – 23 послуги; з дрібного ремонту меблів – 166 послуг.

Протягом 2020 року територіальним центром надано 609 217 соціальних послуг непрацездатним мешканцям району.

На утримання комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у Саксаганському районі» Криворізької міської ради у 2020 році використано кошти загального фонду у сумі 20 956,8 тис. грн.

Видатки на оплату праці з нарахуваннями  склали 20 342,0 тис. грн.

Для потреб відділення денного перебування, відділень соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги витрачено кошти  на  придбання  предметів,  матеріалів та  інвентарю  (у тому числі миючі та дезінфікуючі засоби, паливно - мастильні матеріали,  друкарські  бланки,  канцелярські товари,  спецодяг)  у  сумі  254,5 тис. грн.

Для відділення денного перебування придбано: аптечки для надання швидкої медичної допомоги  та дезінфікуючі засоби  на   суму 17,9 тис. грн.; продукти харчування на суму 61,1 тис. грн.

Протягом 2020 року для оплати послуг (крім комунальних) використано коштів на суму 59,5 тис. грн., а саме: послуг інтернету, послуг з поточного ремонту автомобіля, послуг з поточного ремонту комп’ютерної техніки, заправка картриджів, обслуговування пожежної сигналізації, ремонт споруди та обладнання, медичний профілактичний огляд працівників, повірка лічильників, зарядка вогнегасників, вивіз твердих побутових відходів та інше.

Для оплати енергоносіїв використано 217,3 тис. грн., оплати послуг з підвищення кваліфікації «дієтотерапія» - 3,0 тис. грн., навчання спеціалістів у сфері здійснення публічних закупівель - 1,5 тис. грн.

До спеціального фонду за 2020 рік (власні надходження) надійшли кошти у сумі 1 020,8 тис. грн., у тому числі: за надані   платні послуги – 829,0 тис. грн.; благодійна допомога на суму 189,3 тис. грн. у вигляді продуктів харчування, засобів дезінфекції, засобів індивідуального захисту та одягу, який був у використанні; від реалізації майна 2,5 тис. грн. (реалізована макулатура від списання архівних документів).

За рахунок коштів спеціального фонду проведені видатки на суму  849,8 тис. грн. у тому числі: заробітна плата та нарахування на заробітну плату – 735,3 тис. грн.; придбання предметів, матеріалів – 42,9 тис. грн.;  оплата послуг (крім комунальних) – 30,7 тис. грн.; оплата енергоносіїв – 36,7 тис. грн.; навчання з цивільного захисту - 0,8 тис. грн.; навчання спеціалістів у сфері здійснення публічних закупівель - 3,4 тис. грн.