Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Районний конкурс читців-декламаторів «Поетична весна»

   04 березня 2015 року у Криворізькій загальноосвітній школі № 41 радо зустрічали гостей і учасників районного конкурсу читців-декламаторів, юних авторів «Поетична весна», що традиційно проводиться у березні.

   Метою конкурсу передбачалось зацікавлення учнів художнім твором як явищем мистецтва слова, розширення їх культурно-пізнавальних інтересів, сприяння всебічному розвиткові, духовному збагаченню,  формуванню й утвердженню гуманістичного світогляду особистості, національних і загальнолюдських принципів, естетичних смаків і ціннісних орієнтацій школярів. Затишна актова зала на 120 місць ледь умістила всіх бажаючих долучитися до чарівного світу поезії й театрального дійства.

   Конкурс проводився за двома  номінаціями: читці-декламатори (художнє читання твору за вибором читця) та юні поети (читання власного твору за вибором автора-виконавця).

   Участь у конкурсі взяли учні 5-8 класів  загальноосвітніх навчальних закладів району.

   Учасники конкурсу обрали твори пейзажної лірики та екологічного спрямування. Зі сцени, над притихлим залом, лунали рядки з віршів Василя  Симоненка,  Ліни Костенко, Івана Драча,    Володимира Сосюри. Ніжність поезій Лесі Українки і Павла Тичини дарували натхнення та  відчуття прекрасного.   Виступи читців супроводжувались мультимедійними презентаціями, музичними композиціями, відеороликами, що створювали святковий настрій і нагадували присутнім, що, незважаючи на похмурий день, йде весна запашна, квітами-перлами закосичена.

   Свіжим вітром наповнені теми віршів юних поетів. Кожен виступ зачаровував оригінальністю звукових образів, ліризмом власних творів, відвертістю у спілкуванні з аудиторією, був самобутнім і неповторним, тому нелегко було членам журі обирати найкращих. Враховувалися і майстерність виконання, і сценічна культура читця, і те, наскільки вдалим було використання музичного супроводу. Після жвавого обговорення презентованих поезій, оргкомітет оголосив результати проведення конкурсу.

   Переможцями конкурсу стали учні Криворізьких загальноосвітніх шкіл № № 19, 68, 122, Криворізької спеціалізованої  школи № 74, Криворізької гімназії № 91, Криворізького природничо-наукового ліцею.

   Щиро віримо, що перші поетичні спроби конкурсантів збагачуватимуть духовно не лише самих авторів та виконавців, а й слухачів, надаватимуть впевненості в духовних шуканнях. Завдяки Божому дару та світлу в душах людей небайдужих, яскравіє  сонце над поетами і, ніби  доказом цих слів, похмуре небо за вікном засяяло сонячними променями, даруючи надію…