Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Увага погіршення погодних умов!

За інформацією Дніпропетровського регіонального центр з гідрометеорології (додається) на території Дніпропетровської області та міста Кривого Рогу 12.02.2021 очікується погіршення погодних умов – дощ та значне зниження температури повітря протягом дня, ожеледиця, а саме:

 

 - 12 лютого 2021 року.

Хмарна погода. Вночі дощ, вдень з переходом у сніг. Слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця.   Вітер західний, 7-12, вранці та вдень пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 1-3  0С  тепла.

- 13-14 лютого 2021 року

Мінлива хмарність.  Без істотних опадів.  На дорогах ожеледиця.  Вітер західний, 7-12 м/с, 13 лютого повсюдно, 14 лютого місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 9-14 0С, вдень 4-9 0С морозу.

 

Шановні мешканці будьте обережні при погіршенні погодних умов, дотримуйтесь елементарних правил безпеки.

Нагадуємо, як можна зменшити долю ризику отримання травм під час ожеледиці.

• Про всяк випадок під час ходьби в такі дні будьте напоготові впасти.

• Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю ступню.

• Руки не повинні бути зайняті вантажем. Не тримайте їх у кишенях: це збільшує можливість не тільки падіння, але й отримання більш тяжких травм, особливо переломів.

• При порушенні рівноваги швидко присядьте: це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

• У момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково перекотіться: удар, спрямований на Вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні.

• Обходьте металеві кришки люків, не наступайте на бордюри. Як правило, вони покриті льодом або, крім того, можуть бути погано закріплені.

• Тримайтеся подалі від проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а під час ожеледиці - особливо.

• Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам’ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини.

• Небезпечні прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані.

Кращими для льоду є підошви з мікропористої чи м’якої основи та без великих підборів. Людям похилого віку краще у „слизькі дні” взагалі не виходити з дому. Не виходьте без потреби на вулицю, якщо Ви слабкі та неспритні. Зачекайте, поки не розчистять сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар. Але якщо потреба змусила Вас вийти, не соромтеся взяти з собою палицю з гумовим наконечником або шипом. Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження - небезпечні для здоров’я!   

Якщо Ви впали і через деякий час відчули головний біль, нудоту, біль у суглобах, утворилися набряки – терміново зверніться до лікаря у травмпункт.

          Будьте обережними, коли виходите на вулицю!