Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про врегулювання земельних питань

   Згідно з рішеннями Криворізької міської ради від 24. 06. 2015 № 3727 «Про встановлення ставок земельного податку, розміру орендної плати та пільг зі сплати за землю на території міста Кривого Рогу» та № 3728 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кривого Рогу» встановлено ставки земельного податку для плати за землю у 2016 році для землекористувачів з договірними відносинами та таких, у яких відсутні правовстановлюючі документи на землю.

   З метою врегулювання земельних питань відносно значного збільшення орендної плати передбачена можливість переходу житлово-будівельних кооперативів, гаражно-будівельних кооперативів та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на сплату земельного податку у розмірі 0,03% від нормативної грошової оцінки шляхом звернення до Криворізької міської ради стосовно прийняття рішення щодо передачі земельних ділянок безоплатно у власність або в постійне користування відповідно до статей 41, 42 Земельного кодексу України.

   Враховуючи вищевикладене житлово-будівельним кооперативам, гаражно-будівельним кооперативам та об’єднанням співвласників багатоквар-тирних будинків радимо звернутися до управління земельних ресурсів виконкому Криворізької міської ради через центр надання адміністративних послуг «Муніципальний центр послуг м. Кривого Рогу» (площа Радянська, 1, тел. 74-24-33).