Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Відкрито дві меморіальні дошки на честь військовослужбовців Євгена Прокоп`єва та Геннадія Медведєва

   Немов учора Криворіжжя попрощалося зі своїми кращими синами-військовослужбовцями, які ціною свого життя відвойовували рідну українську землю у зоні антитерористичної операції.

   На сьогодні, наше місто втратило 96 мужніх захисників, які віддали життя, відвоювуючи мир на Україні.

   Та пам'ять нетлінна, у серцях кожного з нас житиме їх світлий образ.

   З метою увіковічення пам'яті героїв - земляків, які загинули під час виконання завдань у зоні антитерористичної операції, 24 вересня 2015 року о 14.00 на базі Криворізької гімназії № 91 відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Прокоп'єва Євгена Вікторовича, кулеметника 40-го батальйону територіальної оборони військової частини ПП В 2603, рядового, який загинув 29 серпня 2014 року під м. Іловайськом.

У відкритті взяли участь керуюча справами виконкому міської ради Шовгеля О. М., рідні та товариші по службі загиблого, учнівський та педагогічний колективи гімназії. Пам'ять про загиблого військовослужбовця присутні вшанували хвилиною мовчання, поклавши до меморіальної дошки живі квіти.

   25 вересня 2015 року о 10.00 у КСШ № 118 відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Медведєва Геннадія Вікторовича, командира ІІІ-го відділення розвідувального взводу 40-го батальону територіальної оборони, старшого сержанта, який загинув під час виконання військового обов’язку 18 лютого 2015 року у м. Дебальцевому.

   На відкритті були присутні близько чотирьохсот саксаганців, які прийшли вшанувати пам'ять героя. Серед них – заступник голови районної у місті ради з питань діяльності виконавчих органів ради Скляр С. Л., яка зазначила, що ці меморіальні дошки-символ пам`яті про тих людей, які своїм прикладом показали, як треба сьогодні відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ,

   Близькі, друзі, однокласники та вчителі говорили лише найкращі слова, згадуючи загиблого героя. Пам'ять про них вічно житиме в серцях не лише  мешканців Саксаганського району, а й всього Криворіжжя. Вся Україна навіки вдячна їм за мужній подвиг.