Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

П’ять років повноважень відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому Саксаганської районної у місті ради.

Вже минуло п’ять років, як на органи місцевого самоврядування покладені функції з реєстрації місця проживання громадян.

З травня 2020 року відділ реєстрації місця проживання громадян - самостійний структурний підрозділ виконкому районної у місті ради. На теперішній час виконує свою роботу у відділі десять спеціалістів – виключно жіночий колектив, стаж роботи в органах місцевого самоврядування яких: більш ніж 15 років – 50 %, від 1 року до 5 років – 50 %. У відділі працюють спеціалісти у віковому діапазоні від 36 до 45 років – 60 %; старше 46 років – 40 %. 

За цей період спеціалістами відділу надано 163 516 послуг. За надання послуг з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання надійшло доходів районного у місті бюджету на суму 654 349,80 грн.

Велика увага приділяється обслуговуванню людей з особливими фізичними потребами: приміщення облаштовано пандусом; для слабозрячих придбано лінзу Френеля, вивіска з режимом роботи відділу виконана шрифтом Брайля. З метою створення безбар’єрного середовища в органах місцевого самоврядування, у рамках проекту «Разом – краще» спеціалісти відділу взяли участь у навчанні спілкуванню жестовій мові.

Спеціалісти відділу задіяні в обслуговуванні заявників з обмеженими фізичними можливостями вдома або в лікарні, за їх заявою з питання надання послуги з реєстрації місця проживання громадян. На сьогодні вже 99 мешканців району скористалося такою послугою.

До території району належать віддалені мікрорайони та житлові масиви. Їх мешканці не завжди можуть звернутись безпосередньо до виконкому для отримання послуг. На допомогу приходить Мобільний офіс муніципальних послуг – спеціально обладнаний автомобіль мобільний модуль-трансформер, у якому працівники відділу здійснили прийом 442 осіб.

Розглянуто 1 059 заяв від мешканців району, які були подані через портал iGov.

З 31 січня 2020 року у місті, за підтримки міського голови, працює всеукраїнський проєкт «єМалятко». За звітний період в рамках комплексної послуги «єМалятко» зареєстровано місце проживання в Саксаганському районі понад 300 новонароджених дітей.

Працівники відділу вітають іменинників, нових мешканців району та маленьких Саксаганців вітальними листівками. Мешканці отримують інформаційні буклети.

З 2017 року почалась реалізація завдання міського голови по впровадженню в роботу програмного забезпечення «Електронний реєстр територіальної громади м. Кривого Рогу». Який на сьогодні містить актуальну інформацію перенесену з карток реєстрації особи. Щоденно проводиться робота з підтримання в актуальному стані даного Реєстру.

У зв’язку зі створенням Реєстру налагоджено обмін інформацією про місце реєстрації громадян з управлінням праці та соціального захисту населення, яке отримує інформацію з реєстру без залучення громадян. Також, доступ до Реєстру отримали територіальні Центри адмінпослуг «Віза», що дає змогу подавати документи на отримання паспорту у вигляді ІД-картки без довідки з місця реєстрації.

Послуга з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання є в переліку адміністративних послуг, які можна отримати за невідкладних обставин під час карантину та отримання яких є вкрай важливим для реалізації своїх прав та підтримки належного рівня життя.

Невідкладні послуги надаються з дотриманням обмежувальних у період карантину, у тому числі санітарних, заходів і споживачами, і службами.

Нагадуємо, що контактний прийом заявників здійснюється виключно за попереднім записом:

- e-mail: [email protected];

- за телефонами (0564) 94-82-15; 097 768 48 83».

Ми намагаємось забезпечити доступні та зручні умови для громадян в отриманні ними своєчасних та якісних послуг. Ми працюємо для Вас і завжди раді Вас бачити! Бережіть себе та своїх рідних!