Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Цікавий лютий в Саксаганському районі

Найголовніша ознака лютого: він – найкоротший місяць року, має всього 28 днів. Лютий хоч і зимовий місяць, але в роботі відділу реєстрації місця проживання громадян Саксаганського району по-справжньому спекотний.

Так, впродовж місяця зареєстровано 344 нові мешканці. Власниками сучасних ID - карток, у зв’язку з досягненням віку, стали 102 саксаганця та 93 дитини подали документи для оформлення ІD–картки по досягненню віку. 97 мешканців Саксаганського району отримали ІD- картки у зв’язку з втратою документів.

Працівниками відділу реєстрації місця проживання громадян надана допомога 35 мешканцям району у зборі документів на отримання паспорту громадянина України замість втраченого.

 Біометричні документи у Саксаганському районному відділі в місті Кривому Розі Головного управління в Дніпропетровській області міграційної служби України за місцем реєстрації, отримали 212 мешканців Саксаганського району.

Працівниками відділу реєстрації місця проживання громадян видано 1322 довідки з реєстрації місця проживання, в тому числі 432 довідки для отримання ID–картки. 203 саксаганця подали заяви на оформлення паспорта громадянина України у формі картки  відповідно до зареєстрованого місця проживання.

Паспорт громадянина України для поїздок за кордон - це, мабуть, один з найбільш патріотичних документів у світі, в якому даний патріотизм виглядає досить стильно і цікаво, а не натужно і недоладно. Уважно розглядати український закордонний паспорт цікаво не тільки жителям інших країн, а й громадянам самої України. Адже цей паспорт краще, ніж багато етнографічних атласів, може розповісти людям про історію, культуру та географію цієї країни.

Кожна сторінка цього документа прикрашена зображенням карти України з виділенням контурів однієї з її областей, пам’ятниками відповідних регионів та народним орнаментом вишивки, характерним для цієї місцевості.

Власниками такого унікального документу стали  в лютому 19 маленьких саксаганців, наймолодший народився в грудні 2018 року.

Добра традиція Лютого – святкування Дня Закоханих. В день Святого Валентина закохані намагаються заявити про свої почуття, і частіше за все , вони роблять це за допомогою усіляких приємних сюрпризів - освідченні в коханні, вірності. Так, 14 лютого 2019 року освідчились в коханні та подали заяви про одруження 8 закоханих щасливих молодих пар та 3 пари з’єднали свої почуття шлюбом в Саксаганському районному у місті Кривому Розі ВРАЦС ГТУ юстиції у Дніпропетровській області.

Шість сімейних пар з різницею у віці до тридцяти років, зареєстрували своє місце проживання в Cаксаганському районі. Недаремно, письменник Павло Коельо сказав: « Жодне почуття, як любов, наприклад, не старіє разом з тілом. Почуття утворюють частину світу, який, ми не знаємо, але це світ, де немає ні часу, ні простору, ні кордонів».

Чекаємо нових подій та особливих вражень!