Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

«Пам’яті героїв присвячується»

   24 лютого 2016 року на базі Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» Саксаганського району відбувся зліт пошукових загонів «Пам’яті героїв присвячується», присвячений пам’яті воїнам, які брали участь у захисті України в роки Другої світової війни, Героям Небесної Сотні та учасникам  антитерористичної операції на сході України. На заході були присутні депутати районної у місті ради, представники районної Ради ветеранів, учасники бойових дій на території інших держав, учасники антитерористичної операції.

   Юні пошуковці перегорнули декілька героїчних сторінок історії нашої країни. І перша сторінка – сторінка, присвячена 72-ій річниці визволення нашого міста. Листаючи цю сторінку, усі присутні переглянули відеоролик, створений пошуковцями Криворізької загальноосвітньої школи № 68.

   Друга сторінка зльоту присвячена учасникам бойових дій на території інших держав. Своїми спогадами про війну поділилися Криштоп О.П., майор Національної гвардії України, учасник бойових дій двох Чеченських кампаній, Комісарук О.О., рядовий погранвійськ (китайський кордон) та  Бєркета О.В., учасник бойових дій в Афганістані. Усі вони були учсниками АТО.

   Не оминули присутні і події, що сталися в останні місяці 2013 року. Це третя сторінка історії Держави, яка присвячена Героям Небесної Сотні. Продовженням цієї сторінки було вшанування пам’яті загиблих в зоні  АТО хвилиною мовчання.

   Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді «Мандрівник» - є ініціатором різних патріотичних акцій. Під час проведення заходу Центром було запропоновано створити районну «Книгу Пам’яті «Нащадки подвигу», яка складатиметься з двох розділів: «Герої не вмирають» та «Доля родини в долі Батьківщини». Усі присутні, а це маже 100 чоловік підтримали ідею створення районної «Книги Пам’яті».