Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Криворізька північна ОДПІ повідомляє

Внесено зміни до декларації з податку на нерухомість

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що 18.01.2019 набрав чинності Наказ Міністерства фінансів України від 15.11.2018 № 897, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26.12.2018 за  № 1473/32925 (далі – Накз № 897), яким оновлено форму податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 10.04.2015 № 408 (далі – Декларація).

Оновлена форма Декларації містить два окремих додатки для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки щодо об’єктів житлової і нежитлової нерухомості.

Також уточнено, що Декларація подається до фіскальної служби за місцезнаходженням об’єкта (об’єктів) оподаткування, тобто за основним та/або неосновним місцем обліку.

Наказ № 897 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 18.01.2019 № 5.

 

До уваги працівників територіальних органів ДФС, державних підприємств, установ, які належать до сфери управління ДФС!

Департамент з питань запобігання та виявлення корупції ДФС інформує, що з 1 січня 2019 року розпочався черговий етап подання суб’єктами декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - Реєстр) щорічних електронних декларацій за 2018 рік.

З метою підвищення обізнаності про права та обов’язки суб’єктів декларування реалізовано комплекс заходів у цьому напрямі.

Так, Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 11.08.2016 № З затверджено розлогі роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України від 14 жовтня 2014 року №1700-VII «Про запобігання корупції» із змінами стосовно заходів фінансового контролю, яке доступне за посиланням: https:goo.gI/RKGeij.

Рекомендації суб’єктам декларування до чергового етапу електронного декларування в Україні, відповіді на поширені запитання при роботі з Реєстром та рекомендації щодо роботи з Реєстром, пам’ятка декларанту, а також відео- роз’яснення щодо заповнення електронних декларацій доступні за посиланням: goo.gl/75zAWU.

Крім того, 21.01.2019 розпочинається онлайн-курс «Декларуй доброчесно!» (реєстрація на онлайн-курс доступна за посиланням goo.gl/423CoV), покликаний допомогти кожному правильно заповнити електронну декларацію.

Онлайн-курс буде доступний постійно протягом чергового етапу декларування.

Пам’ятайте, черговий етап з декларування обмежений у часі та триватиме до 1 квітня 2019 року.

Вчасно подана декларація із достовірно задекларованими відомостями - це не тільки Ваш авторитет і Ваш спокій, а також авторитет команди Державної фіскальної служби України!

 

До уваги громадян! Розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу громадян, що з 01 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року. Деклараційна кампанія буде тривати до     01 травня 2019 року.

Нагадуємо, що громадяни, які отримували у 2018 році доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, продажу акцій і інших цінних паперів, отримали спадок, подарунки, іноземні доходи та інші доходи, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та доходи від осіб, які не є податковими агентами, зобов’язані подати до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Криворізьке північне управління за повідомленням ГУ ДФС у Дніпропетровській області   

 

Про переваги подання звітності в електронному вигляді

Криворізьке північне управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу платників податків, що для упередження черг рекомендуємо всім суб′єктам господарювання переходити до більш сучасних та зручних способів звітування до податкових органів, а саме засобами електронного зв'язку.

Серед основних переваг подання звітності в електронному вигляді слід виділити економію робочого часу та коштів на придбання бланків звітності, оперативне відстеження змін до форм звітності, уникнення втрат часу на стояння в чергах при поданні звітності тощо. Про це під час спілкування інформує платників заступник начальника Криворізької північної ДПІ Криворізького північного управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Ігор Тимченко.

З метою економії часу при складанні і поданні звітності платники податків мають змогу подавати звіти за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків», який доступний за посиланням  https://cabinet.sfs.gov.ua.

Даний сервіс надає можливість в зручний для платника час самостійно створювати, редагувати, підписувати та надсилати звітність.

 

Транспортний податок: розрахунок органами ДФС здійснюється після отримання необхідних відомостей

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Щороку до 01 лютого податкового (звітного) року центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі (далі – Мінекономрозвитку), на своєму офіційному веб-сайті розміщується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального (далі – Перелік).

Норми визначені п. п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 Податкового кодексу України.

Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України (далі –  ГСЦ МВС) на підставі Переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку забезпечує формування та передачу до ДФС інформаційних файлів з відомостями, необхідними для розрахунку та справляння транспортного податку.

Отже, нарахування транспортного податку фізичним особам за 2019 податковий (звітний) рік буде здійснюватись після отримання ДФС від ГСЦ МВС відомостей, необхідних для розрахунку та справляння транспортного податку.

 

Натисніть для перегляду повного тексту документів