Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Пам’ятаємо про Крути

28 та 29 січня в закладах загальної середньої освіти району пройшли заходи до дня вшанування пам’яті героїв Крут.

З 28 січня в шкільних бібліотеках розгорнуто книжкові виставки «Герої Крут – для нащадків взірець» (КНВК № 35), «Кадри історії» (КНВК № 58), «Пам’ятаємо про Крути» (КЗШ № 21), «Понад Крутами вічність у сурми сурмить» (КЗШ № 72), «Коли стають до зброї діти…» (КСШ № 70).

У класних кімнатах пройшли єдині виховні години пам’яті «Герої Крут у пам’яті людській», під час яких йшлося про подвиг студентів під Крутами – учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів розповідали про історичні події, що відбувались у 1918 році, обговорювали події, пов’язані з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними документами, що стосуються подій під Крутами.

У Криворізькій загальноосвітній школі № 19 учнями 10 класу була проведена просвітницька акція «Сторінками історії» присвячена пам'яті героїв Крут «Пам'ятай про Крути - пам'ятай про мир».

У музеї Криворізької гімназії № 91 пройшли уроки патріотизму для учнів 5-8 класів. Учні 10-в класу провели засідання «круглого столу» - «Крути сучасної української молоді».

В навчальних закладах організовано перегляд документальних і художніх фільмів у рамках відеолекторію «Бій під Крутами – історія подвигу» (КНВК № 35, КЗШ № 120, 68, КГ № 91, КСШ № 74, КПНЛ, НВК № 278). Що змусив замислитися над подіями історії, де студенти захищаючи незалежність держави поклали своє життя.