Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»

Мій улюблений світ - без насильства

Щорічно в закладах освіти з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби за ліквідацію  насильства над жінками;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства;

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Усі заклади освіти долучилися до проведення заходів, які спрямовані на профілактику та подолання проявів насильства в освітньому середовищі. Впродовж кампанії були проведені виховні години для здобувачів освіти за темою «День толерантності», онлайн-конкурс малюнків та презентацій «Ні – палінню!» у мережі Фейсбук, перегляд тематичних відеороликів щодо захисту від сексуальної експлуатації та насильства (7-9 класи), тренінги для здобувачів освіти 7 класів «Насильство починається з дрібниць», уроки-тренінги «Захисти себе від ВІЛ» та «Молодь проти СНІДу», перегляд презентації про відомих людей, які хворіли на СНІД та ВІЛ. Учні 9-Б класу Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №74 стали учасниками просвітницької онлайн зустрічі «Зупини насильство», яка була організована Криворізьким центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Учні-волонтери взяли участь у роботі круглого столу присвяченому Міжнародному дню волонтера.

До Міжнародного дня прав людини проведено онлайн годину спілкування «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі», до якої були залучені як здобувачі освіти, так і батьки.

Проведені заходи спрямовані на розвиток толерантності, милосердя та доброти, а також привернення уваги суспільства до проблеми насильства у будь-якому вигляді.