Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Міжнародний відкритий турнір з художньої гімнастики «Криворожаночка 2019»

З метою популяризації та подальшого розвитку художньої гімнастики в Саксаганському районі та в місті в цілому, шляхом підготовки спортсменів високого класу, з 7-8 грудня 2019 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10» КМР (вул. Бикова, 4) відбувся ХІХ традиційний відкритий турнір з художньої гімнастики «Криворожаночка - 2019», в якому взяли участь 450 спортсменок з 30 команд-представниць 15 міст України (Чернігів, Херсон, Харків, Чернівці, Дніпро, Кривий Ріг, Кропивницький, Каменське, Біла Церква, Запоріжжя, Бердянськ, Маріуполь, Павлоград, Нікополь, Київ) та країн Молдови, Арменії та Болгарії.

З привітальним словом до учасників змагань, звернувся Олександр Ступак, побажавши юним спортсменкам упевненості в своїх силах, успішних виступів та найвищих досягнень.

На святі грації й краси своїми показовими виступами порадували різновікові групи «ДЮСШ 10», сольний виступ Єжеменської Марини та виступи гостей турніру.

Боротьба за вищі сходинки п’єдесталу пошани була по справжньому запеклою, кожна із спортсменок причаровувала своєю грацією та захоплювала майстерністю. Головна суддя змагань - суддя національної категорії Алла Скрипник, разом із досвідченою командою суддів турніру, мали непросте завдання – визначити найсильніших серед рівних. І, як це буває у друзів, були визначені переможці, а переможених не було – кожен учасник отримав винагороду!

Окремо варто відзначити кращих з кращих - спортсменок, що отримали титул «Зірка турніру»: Базаренко Марина (Кривий Ріг), Єжеменська Марія (Кривий Ріг), Савченко Ліза (Херсон), Чала Вікторія (Кропивницький), Задеря Анна (Біла Церка), Федан Софія (Запоріжжя). Дівчата отримали пам’ятну статуетку та цінні подарунки від спонсора змагань – мережа ювелірних магазинів «Золотий вік». Титул маленьких зірочок вибороли 10 учасниць турніру, 5 з яких – наші землячки.

Серед переможниць турніру хочеться виділити високий рівень підготовки вихованок комунального позашкільного навчального закладу «ДЮСШ № 10». В цілому команда назбирала найбільшу кількість призових місць.

Переможниці призерки та учасниці змагань були нагороджені медалями, грамотами та пам’ятними подарунками від спонсорів турніру: федерації художньої гімнастики міста Кривого Рогу, мережі ювелірних магазинів «Золотий вік».

Турнір щороку набирає сили та розмаху, даючи юним спортсменкам України зростати у професійній сфері, набувати технічних здібностей та змагального психологічного досвіду. Тож вперед дівчата, до гучних перемог, прославляючи «Королеву спорту» - художню гімнастику на просторах української землі та за її межами.