Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Звітуємо територіальній громаді: відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи надає інформацію щодо важливих аспектів виконаної роботи за січень- листопад 2019 року.

Проведено профілактичну роботу щодо попередження нещасних випадків під час проведення свята Водохреща.

Розроблено основні заходи цивільного захисту на 2019 рік та план роботи районної комісії з питань евакуації.

Організовано роботу щодо виконання протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Проведено одне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на яких розглянуто ряд питань та надані відповідні доручення.

Проведено збір, аналіз та узагальнення даних для коригування районного та міського Планів евакуації населення району.

Організовано роботу з суб’єктами господарювання району щодо  проведення перевірки стану справ у сфері цивільного захисту. 2 закладами району проведено внутрішній аудит ведення відповідної плануючої документації у сфері цивільного захисту.

Організовано роботу щодо проведення суб’єктами господарювання визначення можливості використання, як найпростіших укриттів підвальних та інших приміщень об’єктів.

Для навчання населенням порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій в районі організовано роботу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту, які працюють на базі дільниць ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР».

Протягом літнього періоду проведено роботу з попередження нещасних випадків населенням на воді шляхом оновлення інформаційних покажчиків.

В квітні організовано та проведено практичне тренування евакуаційних органів району з розгортанням двох збірних пунктів евакуації.

В зв’язку з неодноразовими отриманням правоохоронними органами анонімних повідомлень про мінування, проводилося моніторинг стану справ щодо евакуації громадян  об’єктів з масовим перебуванням людей, житлових будинків, організовувалася взаємодія з правоохоронними органами та іншими службами. Приводилися в готовність збірні пункти евакуації та місця тимчасового розміщення населення району.  Проводилося відстеження проведення робіт з евакуації пацієнтів та персоналу лікарень до тимчасових місць розміщення.

Організовано роботу щодо виконання протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Організовано та проведено два засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на яких розглянуто ряд питань та надані відповідні доручення.

Протягом всього часу здійснювався контроль за підготовкою працівників підприємств, установ та закладів у сфері цивільного захисту, в тому числі під час проведення об’єктових навчань, тренувань.

Для навчання населенням порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій в районі організовано роботу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту, які працюють на базі дільниць ТОВ «ЖИТЛОСЕРВІС-КР».

Після незвичайної ситуації природного характеру, яка сталася 02.07.2019 відділом було в терміновому порядку організовано роботу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Здійснювався моніторинг проведення оперативних аварійно-відновлювальних робіт, координація діяльності ремонтно-відновлювальних сил та засобів підприємств району. Організовано та проведено роботи з обстеження 31 будинку приватного сектору. За результатами проведено роботи 28 громадян отримали матеріальну допомогу. які зазнали ушкоджень та  складання відповідних актів. Організовано роботу з обстеження квартир багатоповерхових будинків зі складанням відповідних актів, які зазнали збитків внаслідок надзвичайної ситуації. Відпрацьовувалися звернення управителя житловими будинками, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, закладів освіти, культури, лікувальних закладів та адміністративних установ, промислових підприємств щодо зазнаних ушкоджень та нанесених збитків. Підготовлено 18 клопотань до міського голови щодо виділення будівельних матеріалів з матеріального резерву міста для проведення ремонтно-відновлювальних робіт підприємствами, установами, організаціями, громадянами. Здійснювався контроль за проведенням ремонтних робіт всіма суб’єктами господарювання.

Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту ланки Саксаганського району ланки ТП ЄДС ЦЗ Дніпропетровської області у м. Кривому Розі на 2019 рік 26 листопада проведено практичне тренування районних органів з питань евакуації.

Проводилася робота з суб’єктами господарювання району щодо бронювання військовозобов’язаних працівників на підприємствах та закладах.

Проведено перевірку 3 фізичних осіб-підприємців та 6 закладів району, які мають мобілізаційне завдання на предмет готовності їх до виконання визначених завдань. Також проведено семінар –нараду з відповідальними за мобілізаційну роботу закладів, які мають мобілізаційні завдання (замовлення).

Проведено перевірку стану справ та наявності документів з грифом «Для службового користування» та «ДСК «Літер «М».

Спільно з Саксаганським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки проведено організаційні заходи щодо організації призову на строкову військову службу громадян в 2019 році та проведення приписки громадян 2003 року народження до призовної дільниці Саксаганського району.

Постійно проводиться робота по відпрацюванню документів мобілізацій-ного плану.