Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всі ми різні, всі ми рівні

Кожна дитина – це неповторна індивідуальність, яка має право на любов і повагу. Заклади дошкільної освіти створюють такі умови виховання та навчання для дітей з особливими освітніми потребами, які сприяють становленню особистості, оптимальному психічному і фізичному розвитку та мінімізують наслідки порушень. Можливість спільного навчання, проведення спільних позаурочних заходів дітей з інвалідністю з їхніми однолітками, дає змогу кожній дитині почувати себе значущими у цьому житті.

До Міжнародного дня інваліда в закладах дошкільної освіти району були заплановані та проведені заходи. Метою проведення було:

- сприяння згуртованості дитячого колективу;

- формування позитивного емоційного настрою дітей;

- розвиток творчих здібностей;

- виховання толерантного ставлення до дітей з інвалідністю.

Наприклад, у «Навчально-виховному комплексі «Дошкільний навчальний заклад комбінованого типу – загальноосвітня школа І ступеню №278» на свято «Разом гратись веселіше» запрошення діти виготовляли власноруч. Гралися із задоволенням всі: і дорослі, і малі. У закладі дошкільної освіти №264 був проведений захід «Кольорові доріжки доброти» для дітей з вадами слуху спеціалізованої групи. Педагоги закладу дошкільної освіти № 194 подарували дітям позитивні емоції у вигляді театральної лялькової вистави та ігор з дітьми.

Від проведених заходів діти отримали добрий настрій і багато вражень.