Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про програму захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання

   З метою соціального захисту дітей та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  прийнято Програму захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у Дніпропетровській області на 2016-2020 роки, яка сприяє вирішенню завдань соціально-правового захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, удосконаленню роботи по виявленню неблагополучних сімей та забезпеченню захисту прав дітей, які виховуються у таких сім’ях, запобіганню соціальному сирітству, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

   У Саксаганському районі функціонує єдина інформаційно-аналітична система «Діти», до якої внесено 156 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, 337 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  249 з них виховуються в сім’ях опікунів, створено шість прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, в яких виховується 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усиновлення є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За 10 місяців поточного року усиновлено двоє дітей.

   Одним з ключових питань у роботі служби у справах дітей є влаштування дітей з державних закладів до сімейних форм виховання. Так, у поточному році влаштовано семеро дітей на виховання в сім’ї громадян, тому що службою у справах  дітей виконкому  Саксаганської  районної  у  місті  ради  ефективно вирішуються питання, пов’язані з урахуванням психофізичних особливостей дітей та батьків, які бажають взяти на виховання дитину в свою родину, тим самим надаючи дітям соціально-правовий захист.