Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи

Робота відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи більшу частину  2020 року проводилася в умовах діючих карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією корона вірусу COVID-19.

На  початку року відділом проаналізовано стан цивільного захисту населення в районі та підготовлено відповідні звіти згідно з Табелем термінових та строкових донесень з питань цивільного захисту. Проведено профілактичну роботу щодо попередження нещасних випадків під час проведення свята Водохреща.

Розроблено основні заходи цивільного захисту на 2020 рік, плани роботи районної комісії з питань евакуації та районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Проведено збір, аналіз та узагальнення даних для коригування районного та міського Планів евакуації населення району. Організовано уточнення документів збірних та приймальних пунктів евакуації району. Проведено уточнення та затвердження встановленим порядком оновленого складу комісії.

Підготовлено звіт про роботу комісії з питань евакуації та з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Проведено тренування тимчасових органів з евакуації ланки Саксаганського району ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Дніпропетровської області у м. Кривому Розі з дотримання встановлених протиепідемічних заходів.

Організовано роботу щодо виконання протокольних рішень міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Станом на 01.11.2020 проведено шість засідань районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянуто ряд питань та надані відповідні доручення, зокрема щодо завершення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася 02 липня 2019 року, підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році, про заходи з попередження росту захворюваності на грип та ГРВІ в районі; про невідкладні протиепідемічні заходи щодо недопущення поширення на території району та  міста гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 та про додаткові протиепідемічні заходи щодо недопущення поширення на території району та  міста гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2; про заходи щодо мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою та протидії пожежам у лісах та екосистемах; про стан утримання джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, про заходи щодо забезпечення санітарного благополуччя населення міста у літній період 2020 року, попередження отруєнь грибами та захворювань на ботулізм, щодо запобігання  загибелі людей на водних об’єктах району у літній період 2020 року, про вжиття заходів з реалізації протиепідемічних заходів задля недопущення поширення на території району та  міста гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2 та інші.

Організовано роботу з суб’єктами господарювання району щодо  проведення перевірки стану справ у сфері цивільного захисту. Шістьма  закладами району проведено внутрішній аудит ведення відповідної плануючої документації у сфері цивільного захисту. Організовано проведення оцінки стану готовності 13 захисних споруд, в т.ч. взято участь в перевірці 4 захисних споруд.

Виконано нанесення попереджувальних покажчиків на водоймищі в балці Калетіна. Проведено рейд спільно з представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій  в місцях можливого несанкціонованого купання громадян.

Протягом всього часу здійснювався контроль за підготовкою працівників підприємств, установ та закладів у сфері цивільного захисту, в тому числі під час проведення об’єктових навчань, тренувань.

Організовано роботу з проведення інвентаризації сирен оповіщення. Здійснювався контроль та вживалися відповідні заходи, згідно наданих повноважень щодо відновлення працездатності пожежних гідрантів в районі.

Проведено перевірку стану справ та наявності документів з грифом «Для службового користування» та «ДСК «Літер «М».

Проаналізовано стан  мобілізаційної готовності виконкому районної у місті ради та подано  відповідну доповідь до виконкому Криворізької міської ради. Відпрацьовано та уточнено документи мобілізаційного плану виконкому районної у місті ради та 24 суб’єктів господарювання району, яким доведено мобілізаційне завдання, згідно з отриманими дорученнями.

Відділ постійно співпрацює з в/ч 3011 та Саксаганським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, а також з підприємствами, установами та закладами різних форм власності з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи.

За зверненням КМПО «Солідарність» організовано збір допомоги криворізьким військовослужбовців що перебувають в зоні ООС.

Розроблено та подано на затвердження проекти рішень виконкому районної у місті ради з наступних питань: про призив на строкову військову службу у 2020 році, про  підготовку  і  проведення приписки  громадян  2004 року народження  до  призовної дільниці Саксаганського району та розпорядження голови районної у місті ради про запровадження протиепідемічних заходів у виконкомі  районної у місті ради.

Розроблено схему організації роботи виконкому в особливий період встановленого зразка. Проводилася робота щодо уточнення об’єктів, які підлягають охороні та обороні в особливий період, яким присвоюється категорія цивільного захисту.

Протягом всього час на вебсайті виконкому районної у місті ради розміщувалася інформації з питань цивільного захисту та попередження надзвичайних ситуацій, окрему увагу було приділено протиепідемічним заходам, та карантинним обмеженням, що встановлювалися в державі та місті.