Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Підтримаємо у дорослому житті!

Щоквартально службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради проводяться засідання робочої групи з питань координації соціальної роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклуванн, яким виповнюється 18 років.

Під час зустрічей запрошеним підліткам членами робочої групи роз`яснюються важливі питання, які будуть супроводжувати осіб зазначеної категорії після досягнення повноліття, зокрема:, про отримання одноразової грошової допомоги, про надання допомоги дітям зазначеної категорії з питання працевлаштування, про здійснення соціального супроводу після досягнення повноліття, про порядок виплат соціальної допомоги піклувальникам на підопічних.

Але найбільше запитань у підлітків викликає житлове питання, оскільки ця тема була й буде найактуальнішою на найболючишою. Одже, не всі рідні дітей цієї категорії не змогли забезпечити їх житлом.

Обговорюється постановка на позачерговий квартирний облік осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яу кого житла немає, та роз’яснюється важливість недопущення продажу квартир тим, хто забезпечений житлом.

У поточному році проведено чотири засідання робочої групи, і хочеться відмітити, що кожна зустріч залишиться у пам’яті підлітків назавжди через усвідомлення, що у дорослому житті вони не залишаться зі своїми проблемами на одинці!