Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання військовозобов’язаних

Багато питань виникає коли людина військовозобов’язана і бажає змінити своє місце реєстрації.         

Для того, щоб оформити реєстрацію/зняття з реєстрації призовнику, військовозобов’язаному та резервісту необхідно звернутися до органу реєстрації, тільки лише після внесення позначки про зняття з військового обліку, або про перебування на військовому обліку за місцем проживання або перебування до військового квитка, тимчасового посвідчення або посвідчення про приписку до військової дільниці військовим комісаріатом, як передбачено ст. 38 Закону України від 25.03.92 р. № 2232-XII «Про військовий обов’язок та військову службу».

Також слід пам’ятати, що при реєстрації нового місця проживання військовозобов’язаних та призовників, що здійснюється у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці (села, селища, міста), позначки про взяття на військовий облік у військовому квитку, або посвідченні про приписку, в відділах які здійснюють послуги по реєстрації/знятті з реєстрації місця проживання, вимагати не слід, оскільки зняття з обліку військовозобов’язаних і виключення зі списку призовників громадян України відбувається тільки після їх вибуття в іншу місцевість (п. 1 ч. 5 ст. 37 Закону № 2232).

Для військовослужбовців - проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації,- довідка про проходження служби у військовій частині, видана командиром військової частини, форма якої наведена в додатку 10 до цих Правил (для військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби).

Пам’ятайте, ще навіть у тому разі, коли у військово-облікових документах особи наявна позначка про зняття або виключення з військового обліку, особа зобов’язана при оформленні реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання пред’явити ці документи для перевірки працівнику органу реєстрації і тільки після, отримати послугу за якою людина звернулася до органу реєстрації.