Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

8 липня - День родини!

   Служба у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради вітає всі сім`ї, в яких виховуються діти, з Днем родини! Особливе привітання ми шлемо прийомним батькам та батькам-вихователям, які взяли в свої сім’ї на виховання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

   Захист прав дітей є неодмінною умовою формування гуманного демократичного суспільства, тому захист права дитини виховуватися в сім’ї залишається одним із пріоритетних напрямків у діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

   У зв’язку з цим в Саксаганському районі функціонує один ДБСТ, в якому мати-вихователька виховує шістьох дітей, та сім прийомних сімей, до яких на виховання влаштовано 11 дітей.

   На сьогоднішній день як в місті, так і в Державі в цілому, змінено політику по відношенню до влаштування дітей, а саме, забезпечення реалізації права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання у сімейному оточенні.

   Відповідно до чинного законодавства України функції влаштування дітей до сімейних форм виховання, усиновлення на рівні місцевих органів виконавчої влади безпосередньо виконують служби у справах дітей.

   З даних питань можна звертатись за адресою: вул. Мелешкіна, 32, каб. 104,105, 108, 110, за тел. 64-10-51; 64-35-45; 64-50-15.