Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Попереджуємо!

З настанням літнього періоду, у зв′язку з підвищенням температури повітря значно зростає ймовірність виникнення пожеж на об′єктах господарств, а також в житловому секторі. Як свідчить статистика, деякі керівники підприємств, організацій, а також громадяни, власники присадибних ділянок та індивідуальних забудов  самовільно випалюють суху траву, листя, залишки сміття з явним порушенням правил пожежної безпеки, не звертаючи увагу на їх безпосередню близькість до будівель, споруд, повітряних ліній електропередач та інших мереж підприємств-надавачів комунальних послуг. Такими діями громадяни можуть завдати значної шкоди не лише своєму життю та здоров’ю, а ще й призвести до аварійних відключень мереж повітряних ліній електропередач.

Особи, винні в порушенні правил пожежної безпеки, в залежності від характеру порушень та їх наслідків, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

З метою недопущення трагедії слід звернути особливу увагу на дотримання наступних вимог пожежної безпеки: не кидайте не загашені недопалки та сірники в траву, не розводьте багаття поблизу будівель, споруд та контейнерних майданчиках, не користуйтеся мангалами у місцях непри-стосованих для цього.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що необережне поводження з вогнем призводить до людських жертв і матеріальних збитків.