Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Чи потрібно реєструвати місце проживання дитини?

Адміністративна відповідальність за проживання без реєстрації.

 

      Згідно з чинним законодавством батьки, або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Тим не менш, затягувати з пропискою новонародженого не рекомендується. Законом передбачена адміністративна відповідальність за допущення проживання осіб без реєстрації на своїй жилплощі. Цей закон поширюється на осіб будь – якого віку, включаючи новонароджених дітей.

      Так, відповідно до статті 197 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» проживання без реєстрації – тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 51 грн.).

      У зв’язку з цим батьки не зареєструвавши місце проживання дитини ризикують заплатити штраф та створюють незручності у оформленні реєстрації місця проживання дитини у подальшому.