Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

В рамках проведення у квітні місячника благоустрою розпочато прибирання водоохоронних зон

     На території Саксаганського району розміщуються унікальні за своїм функціональним призначенням гідротехнічні споруди, які формують русло однієї з основних водних артерій міста - річки Саксагань. До них включено другий Саксаганський тунель із вхідним та вихідним порталами.

     З початком весни водна течія принесла до вхідного порталу багато побутового сміття, гілок та залишків очерету, що спричинило забруднення водного дзеркала та зниження пропускної можливості тунелю. На допомогу річці вкотре прийшли працівники ДП «Кривбасшахтозакриття», які в рамках проведення у квітні місячника благоустрою провели очищення водного дзеркала біля порталів та прилеглої прибережної зони від побутового сміття та залишків сухої рослинності. Загалом вивезено близько 30 м2 сміття.

     Зовсім скоро мешканці району відкриють сезон пікніків біля води, у тому числі і біля річки Саксагань. Сподіваємось на екологічну свідомість та моральну відповідальність відпочиваючих.

     Залишена на березі пляшка, пакет або інше сміття можуть легко потрапити до водойми, що в подальшому течією принесе до вхідних порталів. Не призводьте до того, що титанічні зусилля «рятівників» річки ДП «Кривбасшахтозакриття» стануть марними! Не залишайте після себе сміття біля водойм!