Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шевченко Т. Г. – людина тисячоліть

Благословен той день і час

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас

Малими босими ногами.

Земля, яку скропив Тарас

Дрібними росами – сльозами.

          Щовесни, коли тануть сніги і сяє сонечко проходять Шевченківські дні. Саме в такий березневий день яскраво засяяла над Україною зірка Т.Г. Шев-ченка - пророка, поета, художника.

 

          Творчість Тараса Шевченка, особливо в головній книзі – «Кобзарі» – нерозривно пов’язане минуле, сучасне та майбутнє українського народу, право кожної людини на вільне, щасливе життя. Бути гідними ймення Тараса Шевченка означає тепер постійно збагачуватися духовно, берегти рідне слово, вірити в незалежну державу і працювати для добра в Україні.

          З нагоди відзначення 203-х років від дня народження Т.Г. Шевченка в  закладах  культури Саксаганського району проведено ряд заходів,  кращі  з них:  віртуальний екскурс «Знайомство з державним музеєм Т. Шевченка», читацький марафон «Його весна ніколи не зів’яне», конкурс  юних читців: «Тарасове слово, у наших серцях» та виставка художніх робіт учнів комунального позашкільного закладу  «Криворізька  міська музична школа № 13»  на тему: «У нашім раї на землі…».

            

 

«Любіть свою Батьківщину і рідну мову так,

 як любив покійний Тарас Шевченко.

Для його пам’яті це буде найкращою

 нагородою і нерукотворним пам’ятником».

 

А. Р. Церетелі (1840-1915, грузинський поет)