Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Бібліотеки КЗК «Міська бібліотека для дорослих» КМР та волонтерський рух

Волонтерський рух в Україні став яскравим прикладом високого рівня громадянської свідомості українців і їх здатності ефективно самоорганізовуватися. Волонтери — це звичайні люди, які вкладають свій час, талант чи ресурси у втілення соціально корисних проєктів.

Не залишились і осторонь і працівники бібліотек для дорослих Саксаганського району. З початку воєнного стану усі бібліотечні працівники долучилися до волонтерської діяльності: плетіння маскувальних сіток, допомога в приготуванні їжі для захисників, робота на складах гуманітарної допомоги тощо. За власної ініціативи усі працівники бібліотек перерахували кошти на допомогу ЗСУ. Неодноразово бібліотекарі збирали гуманітарні пакунки з найнеобхіднішим та передавали у офіційні волонтерські Центри при виконкомах районних у місті рад. А з масовою хвилею внутрішньо переміщених осіб до Кривого Рогу, бібліотекарі віддавали в тимчасове користування власні квартири, збирали ковдри, постільну білизну, засоби гігієни, продукти харчування, посуд тощо.

Популяризація сучасної української літератури – одна з ключових завдань бібліотекарів, тому майже 500 книг сучасних українських авторів з домашніх бібліотек працівники закладу передали захисникам країни. А 300 примірників книг було передано до центру «ЯМаріуполь. Кривий Ріг»,  де тепер організовано буккросинг - майданчик для обміну книг.

У березні усі бібліотеки-філіали Саксаганського району започаткували акцію #Читаємо_про_Україну_та_українців, яка діє по теперішній час. Бібліотекарі публікують анонси книг з посиланням на безкоштовну електронну версію, з метою промоції української літератури, що сприяє посиленню патріотичного духу українців, допомагає зняти емоційне напруження.

З метою підняття бойового духу захисників, у липні 2022 року КЗК «Міська бібліотека для дорослих» КМР організувала акцію «Солодка цитата». Як результат - 1000 патріотичних цитат українських визначних постатей були яскраво оформлені та прикріплені до цукерок. Така «Солодка пошта» була відправлена на передову та знайшла своїх адресатів. Вдруге акцію було проведено у жовтні 2022 року та оформлено 2000 солодких цитат.

За активну громадську, волонтерську та благодійну діяльність колектив КЗК «Міська бібліотека для дорослих»  КМР у липні 2022 року був відзначений Подякою голови ради оборони м. Кривого Рогу – начальника військової адміністрації Олександра Вілкула.

#Саксаганський_район

#Саксаганська_культура