Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Питання та відповіді щодо надання житлової субсидії

До уваги одержувачів субсидій.

 

Питання: В які терміни виплачується субсидія?

Відповідь:

- у безготівковій формі – АТ «Ощадбанк» на підставі отриманих реєстрів нарахованих сум платежів за комунальні послуги, здійснює щомісяця до 18 числа (включно) перерахування коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

- у готівковій формі – перераховуються кошти на рахунок громадян, яким призначено субсидію, відкриті в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» з 27 числа місяця, за який виплачується субсидія по 25 число наступного місяця.

Питання: Чи зможуть змусити повернуть субсидію?

Відповідь:

- житлова субсидія є безповоротною адресною державною допомогою, якщо в заяві та декларації громадянин зазначив достовірні дані, що вплинули на встановлення права на субсидію.

Питання: Чи призначається субсидія тим, хто має пільги з оплати житлово-комунальних послуг?

Відповідь:

- у разі призначення житлової субсидії пільги з оплати житлово-комунальних послуг не нараховуються, крім випадку, коли пільговиками є члени сім’ї особи із складу домогосподарства, які не проживають за адресою домогосподарства.

Управління нагадує! Якщо Ви є отримувачем житлової субсидії і у Вас відбулися зміни, щодо виконавця комунальних послуг, наприклад, змінився постачальник природного газу, поінформуйте управління праці та соціального захисту населення протягом 30 календарних днів. Саме це забезпечить правильний та актуальний розрахунок житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Для отримання інформації щодо будь-яких питань, пов’язаних з призначенням житлової субсидії, необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення (вул. Софії  Перовської, 16 а,  телефон 94-72-42).