Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні суб’єкти господарювання!

          З метою додержання вимог законодавства, спрямованого на запобігання незаконному обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та враховуючи їх шкідливий вплив на здоров’я дітей виконком Саксаганської районної у місті ради інформує про наступне.

          Відповідальність за здійснення торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами в об’єктах торгівлі, ресторанного господарювання неповнолітніми особами, а також продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років обумовлена ч.2 ст.156 КУпАП, а також ст.15, 15-3, 17 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

          Згідно із ст. 255 КУпАП протоколи про правопорушення мають право складати: уповноважені на те особи органів внутрішніх справ; працівники органів у справах захисту прав споживачів; посадові особи; уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.

          Розгляд адміністративних справ за порушення ч.2 ст.156 КУпАП здійснюється адміністративними комісіями при виконавчих комітетах районних, сільських, селищних рад (ст.218 КупАП).

          Ст.15-3 Закону України від 19. 12. 1995 №481/95-ВР забороняє продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. А відповідно до ст.15.17 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР за таке порушення орган державної податкової служби та/або орган, який видав ліцензію  повинен забезпечити анулювання відповідної ліцензії та прийняти рішення  про застосування фінансових санкцій у сумі 6800 грн.

Шановні суб’єкти господарювання будьте пильні! Неухильно дотримуйтесь вимог  чинного законодавства, не продавайте пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби особам, які не досягли 18 років!