Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про виробничий травматизм в районі

   Управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Саксаганської районної у місті ради проведено аналіз нещасних випадків виробничого травматизму, що сталися на підприємствах району, були розслідувані і обліковані протягом 2014 року, який показав, що загальний рівень травматизму порівняно з 2013 роком зменшився на 27 % або на шість випадків (16 випадків проти 22 відповідно). Кількість травмованих на виробництві працівників становить 18 осіб.

   Протягом 2014 року було допущено один нещасний випадок зі смертельним наслідком, під час якого загинув один працівник ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання». Причиною нещасного випадку став незадовільний технічний стан засобів виробництва.

У звітному періоді обліковано один груповий нещасний випадок, під час настання якого 25. 02. 2014 отримали ушкодження різного ступеню тяжкості троє працівників комунального підприємства «Швидкісний трамвай». Причиною групового нещасного випадку стала - недосконалість, недостатня надійність транспортних засобів.

Найбільша кількість випадків виробничого травматизму сталася на підприємствах промисловості – сім випадків або 44 % від загальної їх кількості, з них шість випадків або 38 % на ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання». Допущено чотири випадки травмування або 25 % від загальної їх кількості на підприємстві транспорту  КП «Швидкісний трамвай».

   У звітному періоді внаслідок травм втрачено 692 дні працездатності, матеріальні наслідки склали 175,5 тис. грн.  

   Згідно з аналізом професійних захворювань протягом 2014 року зареєстровано сім випадків профзахворювань у працівників підприємств району, які мають шкідливі умови праці, з них п’ять – на ПрАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» та два випадки - на ТОВ «Промисловий ремонт». Загалом по району рівень профзахворювань у порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на один випадок.

Серед випадків професійних захворювань, які зареєстровано у працівників,  переважає пиловий бронхіт п’ять випадків або 71 % від загальної їх кількості.