Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

З ляльками граємо – книжки читаємо!

Сьогодні бібліотеки мають працювати на випередження, беручи участь в інноваційних процесах, і стати значним місцем у громадському просторі, де навчання проходить поруч з цікавим дозвіллям, є рівний доступ до інформації, зручні та сучасні сервіси.

Бібліотечні працівники завжди в пошуку ефективних процесів щодо поліпшення якості обслуговування користувачів.

Тому користувачі бібліотек, громадськість міста активно підтримали участь працівників бібліотек в міському конкурсі проєктів «Громадський бюджет 2020». Під час голосування 3522 мешканця міста зробили свій вибір на користь  муніципального проєкту  «З ляльками граємо – книжки читаємо». Проєкт забезпечує можливість соціокультурної діяльності дитячих бібліотек на сучасному рівні.

Криворізькі дитячі бібліотеки разом з автором  проєкту  Катериною Половинник втілили дитячі мрії у життя! Відтепер відвідувачі дитячих бібліотек зможуть побачити 17 улюблених казкових героїв не тільки у книжках, а і у бібліотеці. Діти отримають задоволення та почуття щастя під час спілкування та обіймів з ростовою лялькою!

Світ дитинства та іграшки не існують одне без одного. Без іграшки світ став би сумним та безрадісним. Сучасній дитині потрібно, щоб інформація подавалася яскраво, динамічно, і бажано, коротко. А ростова лялька покращує сприйняття у дітей інформації через зорову пам'ять.

Головне для бібліотекаря - привернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу в руки. Це повинно починатися з самого раннього віку, з дитячого садка. А далі дітям обов'язково стане  цікаво, їх буде  тягнути до книги та бібліотеки.

На свято  відкриття проєкту завітали  почесні гості  Оксана Павлушенко – заступник начальника управління економіки та  Альбіна Шевченко – завідувач сектору проведення конкурсів «Громадський  бюджет»,  які вручили сертифікат автору проєкту та привітали  всіх з цією радісною подією. Почесних гостей зустрічали ростові ляльки, всім відомі казкові персонажі: кіт Том та мишеня Джеррі,  Міккі -  маус  та  Мінні -  маус, лев Левчик і заєць Коська та інші, а представила гостям улюблених героїв дітвори пані Книга.

Презентацію проєкту можна подивитися  на You Tube каналі «Криворізькі дитячі бібліотеки».

«Ми  щиро вдячні громаді міста за підтримку, а КП «Криворізький міський театр ляльок» КМР  за виготовлення чудових  ростових ляльок», - щиро каже директор комунального закладу культури «Міська дитяча бібліотека» Криворізької міської ради Олена Філанчук.