Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Не витрачати жодної зайвої хвилинки

Попри поширення коронавірусу, чимало освітніх та розважальних закладів у всьому світі відкрили безкоштовні можливості для користувачів - бібліотеки зробили доступними електронні книги, спортивні школи пропонують безкоштовні заняття, театри проводять прямі включення, концерти, найвідоміші музеї світу відкрили свої експозиції онлайн, а бібліотекарі, батьки голосами  улюблених літературних героїв читають у соцмережах дитячі книги.

На жаль, карантин, тимчасово запроваджений в нашій країні, зачинив двері бібліотек і для відвідувачів-дітей. Та  бібліотечні працівники КЗК «Міська бібліотека для дітей» КМР  не витрачають жодної зайвої хвилинки – готуються до нової зустрічі з читачами після такої довгої перерви. Вони маємо чимало нагальних справ, до яких не доходили руки, які відкладалися на потім: господині – прибиральниці прибирають приміщення – миють вікна, перуть і  прасують гардини, роблять вологе прибирання у фондах відділів обслуговування і книгосховищ. Бібліотекарі працюють з фондами, документацією. Хтось займається естетичним оформленням приміщення, хтось займається пере- індексацією книжкового фонду, хтось працює з переіндексацією систематичних каталогів, хтось розробляє сценарії масових заходів на літній період, адже це досить складна робота, яка вимагає врахування багатьох факторів: від вікової категорії відвідувачів до цільового призначення, тощо.

Працівники бібліотек розуміють, що дистанційне навчання, запроваджене в навчальних закладах, потребує пошуку джерел інформації. Тому, бібліотекарі пропонують через соціальні сторінки  закладу   ознайомитися з новими надходженнями, отримати відповіді на запитання у віртуальному форматі.

Ось і бібліотекарі філіалу №15 КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР  також не сидять склавши руки: за час карантину вже зроблена велика робота. Зокрема проводиться переіндексація  фонду; облаштовання куточків відпочинку для відвідувачів; фото зони; створення систематичного каталогу за УДК; ремонт книг і періодичних видань; оброблка нової літератури, оформлення онлайн книжкові виставки, щоб користувачі знали, які книги чекають на них. І ще багато іншої повсякденної, можливо непомітної, та дуже необхідної для бібліотеки, роботи.

Отже, праця бібліотекарів необхідна людству! Скільки зроблено, щоб вигідно прорекламувати книгу та зацікавити нею дитину, «відірвати» її хоч на декілька хвилин від екранів телефонів та комп`ютерів, цікаво провести масовий захід для закріплення отриманих дітьми знань у школі.

Давайте не витрачати жодної зайвої хвилинки. Нехай вільний часв піде нам усім на користь. Будьте здорові!