Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Служба у справах дітей на сторожі!

Головним завданням служби у справах дітей є забезпечення прав дітей, а в умовах карантину це завдання набуло особливого значення, адже в умовах вимушеної самоізоляції існують значні ризики загострення в суспільстві таких проблем, як неналежне виконання батьками своїх обов’язків, вживання алкоголю, наркотичних засобів, домашнє насильство, жорстоке поводження з дітьми тощо.

Так, зважаючи на лист Міністерства соціальної політики України від 26.03.2020 № 4245/0/2-20/37 Про забезпечення прав дітей в умовах проведення карантинних заходів, службою у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради вже другий тиждень поспіль здійснюється особливий контроль над сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах.

На минулому тижні спеціалістами служби відвідано чотири сім’ї, протягом цього тижня ж – дев’ять, в одній з яких виявлено, що багатодітна мати залишила семеро дітей на виховання бабусі, через що в родині настала скрута, нагальна потреба в елементарному – їжі. Тож служба у справах дітей, за підтримки небайдужих, оперативно зреагувала та організовувала допомогу.

Служба у справах дітей висловлює вдячність усім причетним, позаяк спільні зусилля і дії формують майбутнє для нас та наших дітей.