Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Прокачуємо українську разом з блогером

«Починайте перехід поступово. Спершу спілкуйтеся українською тільки в кав’ярні, потім – в магазині, потім – на роботі. Зрештою, ви зможете спілкуватися більш вільно в побуті. Крім того, переглядайте україномовний контент. Перегляньте список українських YouTube-каналів та джерел, завдяки яким ви зможете оточити себе українською мовою. Дуже рекомендую знайти собі друзів по листуванню», - зазначає професійний актор, педагог із техніки мови, Tik Tok-блогер Андрій Шимановський.

Наразі питання вільного володіння, спілкування, правильного та чистого мовлення є дуже затребуваним в суспільстві в цілому та нашому місті зокрема. Багато хто мріє, але соромиться… Хтось вміє але боїться припуститися помилки під час спілкування та «ляпнути суржика»… А у когось рівень володіння українською мовою дуже високий і є бажання ділитися тими знаннями… І всі ми можемо і маємо допомагати один одному покращувати свій рівень та наповнювати словниковий запас, підказувати цікаву інформацію на цю тему в книжках, соціальних мережах та інших джерелах. Саме за таку мету поставили собі фахівці мережі бібліотек міста та проводять регулярні розмовні клуби про які ми вже згадували в попередніх статтях на старінках наших інформаційних джерел.

#Розмовний_клуб_Спілкуймося_українською дитячої бібліотеки-філіалу №2 проводить регулярні тематичні он-лайн зустрічі та уроки з поціновувачами української та тими, хто прагне «прокачати» та покращити рівень свого мовлення. Тож, 06 березня відбулося чергове спілкування з застосуванням рекомендацій та відеоуроків амбассадора української мови та блогера Андрія Шимановського який в ігровому та театралізованному форматі намагається навчати людей правильно спілкуватися рідною мовою.

Тож, мережа бібліотек вкотре нагадує про мовні он-лайн зустрічі та запрошує всіх зацікавлених долучатися в родину знавців рідної мови.