Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Освітні хаб-центри продовжують свою роботу

Впровадження профільної освіти в старшій школі заплановане на 2027 рік, саме тоді до 10-х класів прийдуть учні, які розпочинали навчання за програмами Нової української школи. Підготовча робота вже проводиться як на рівні держави (створення стандартів, освітніх програм), так і на рівні кожної громади (створення нової мережі закладів загальної середньої освіти). Відповідно до  Закону України «Про повну загальну середню освіту»  в місті сформовано мережу академічних ліцеїв, в Саксаганському районі їх сім (два з них обласного підпорядкування). Третій рік поспіль прийом до десятих класів здійснюють лише ліцеї. Проведенню ефективної профорієнтаційної роботи серед учнів дев’ятих класів, здійсненню допомоги їм у виборі закладу для продовження навчання сприяли започатковані у 2022-2023 навчальному році заходи в освітніх хаб-центрах на базах ліцеїв району. В цьому році їх робота продовжена.

06.11.2023 відбулась перша зустріч на базі Криворізького природничо-наукового ліцею. Проведений захід ознайомив дев’ятикласників закладів освіти району з закладом та дозволив поглибити свої знання з української мови.

Юнаки та дівчата протягом листопада-грудня будуть знайомитись з ліцеями нашого району та можливостями продовження навчання в 10 класі, отримають допомогу у виборі профілю для подальшого навчання.