Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Шановні виборці району! Звертаємо увагу на важливу інформацію.

Уряд затвердив Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів. Встановлено додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів 25 жовтня 2020 року на період дії карантину у зв’язку з поширенням на території України COVID-19.

 Як будуть голосувати українці

  •  Перед тим як потрапити до виборчої дільниці, потрібно повідомити на вході щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та пройти температурний скринінг;
  •  Виборці повинні дотримуватись протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфікуючими засобами перед входом до приміщення, перебувати у респіраторі або захисній масці;
  •  Однак, члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

 

Виборцям не рекомендується брати дітей до виборчих дільниць. Також варто користуватися особистою ручкою.

Зверніть увагу! На вході до приміщення виборчої комісії та приміщення для голосування повинні бути антисептики для рук, а також місця для централізованого збору й утилізації засобів індивідуального захисту.

У приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менше 1 метра. Потоки виборців на вхід та на вихід повинні бути розділені. Крім того, рекомендується у приміщенні одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

Вибори мають бути безпечними для громадян і не створювати ризиків для їхнього здоров’я. В умовах пандемії COVID-19 проведення справді вільних, чесних і безпечних виборів є складним завданням і залежить не тільки від Держави але і  від кожного з нас.