Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Рейд «Неблагополучна сім’я»

Сім’я – перше місце, де діти набувають досвіду, навичок та вмінь. Тому батькам необхідно звертати увагу в першу чергу на себе, на свою поведінку, і на те оточення, яке вона створює, адже дитина спостерігає за дорослими і вчиться поганому чи доброму у найближчих та рідних людей.

Одним із пріоритетів роботи служби у справах дітей є забезпечення належного соціального захисту дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства, а також забезпечення постійного контролю за умовами утримання і виховання дітей.

Саме з цією метою спеціалістами служби у справах дітей виконкому Саксаганської районної у місті ради спільно з інспекторами відділу зв’язків з громадськістю полку патрульної поліції Департаменту національної поліції в Дніпропетровській області, сектору ювенальної превенції відділення поліції № 4 Криворізького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Дніпропетровській області та фахівцями Криворізького міського центру соціальних служб щотижнево проводяться профілактичні рейди «Неблагополучна сім’я».

В ході рейду проводиться робота із виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перевіряються умови їх утримання і виховання. З батьками проводяться профілактично-роз’яснювальні бесіди, надаються рекомендації. Непоодинокі випадки коли за результатами комісійних відвідувань інспекторами ювенальної превенції складаються адміністративні протоколи за ст. 184 КУпАП за неналежне виконання батьками батьківських обов’язків.

Шановні мешканці Саксаганського району! Якщо вам стало відомо про дітей, батьки яких неналежно виконують свої батьківські обов’язки, звертайтеся до служби у справах дітей виконкому районної у місті ради за адресою: вул. Володимира Великого, буд. 32, каб. 108, 110 або за номером тел. (0564) 94 82 08.