Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

14 червня – День ушанування учасників антитерористичної операції на сході України

Відповідно до рішення виконкому Криворізької міської ради від 08. 06. 2016 № 271 «Про встановлення в м. Кривому Розі Дня вшанування учасників антитерористичної операції на сході України», місто вдруге відзначить скорботну дату.

Дата 14 червня встановлена не випадково, адже саме в цей день у 2014 році сталася страшна масштабна трагедія – в небі над Луганськом озброєними формуваннями так званої ЛНР було збито військово-транспортний літак ІЛ-76, що виконував завдання із заміни особового складу, доставці боєприпасів та бронетехніки для Збройних Сил України, що боронили аеропорт міста Луганська. На борту літака знаходилось 49 українських військових, зокрема, з Кривого Рогу. В результаті катастрофи всі вони загинули.

На жаль, Україна і сьогодні продовжує втрачати найгідніших своїх синів, що мужньо відстоюють право рідної країни на цілісність, суверенітет та мир.

У Саксаганському районі відбудеться низка пам’ятних заходів з метою належного вшанування пам’яті воїнів, які загинули у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Зокрема, у храмах та церквах району буде проведено поминальні панахиди та молебні за упокій душ усіх загиблих українських військових під час збройного протистояння на сході. Крім того, відбудуться урочисті покладення квітів до меморіальних дошок, встановлених на території району на честь героїв АТО.