Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Парк Саксаганський – місце потужної енергетики та драйву

Майже всі мешканці району знають: якщо в парку Саксаганському запланований захід.

1 квітня в парку Саксаганському стартував челендж-фест #ВеснаРудани. Приводів для цього було більш ніж достатньо, а саме: День відзначення 248-ої річниці міста Кривого Рогу,  Міжнародний день птахів, Міжнародний день дитячої книги та, звичайно ж, день сміху. Початок фестивалю видався на славу. Всі жанри були представлені якнайяскравіше, і, відповідно, кожний з гостей та відвідувачів парку прийняв участь у тому чи іншому дійстві.

Під лозунгом «Сміємось – отже, не здаємось!» піднімав настрій  #некринжовий_стендапер Роман Лозовський.

Викладачі образотворчого мистецтва музичних шкіл та школи мистецтв району проводили майстер-класи по виготовленню птахів, розмальовували шпаківні, роблячи їх яскравими та привабливими для наших пернатих «співунів».

Духовий оркестр 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку ім.П.Калнишевського Національної гвардії України та ансамбль «Джаз-кейк» музичної школи №3 створили своєрідний приятельський батл музичної вправності, виконуючи класичні джазові, рокові, естрадні та, звичайно ж, українські шедеври народної та поп-творчості. Було дуже цікаво вгадувати мелодії, які змінювались одна за одною у виконанні тромбонів, саксафонів і труб. Глядач насолоджувався та підтанцьовував.

Найменьшим відвідувачам парку підготували розважальну програму актори Криворізького лялькового театру, викладачі образотворчого мистецтва малювали весняні елементи на долоньках та ручках малюків та творили пташок з фетру, а фахівці бібліотечної справи розважали рухлими іграми, різноманітними майстер-класами та книгами з оживаючими ілюстраціями 3-D з допомогою девайсів.

Також слід визначити цікавих та, можливо для когось, несподіваних гостей – організацію косплеїв, які додали заходу неперевершених яскравих фарб та емоцій, здивувавши своєю оригінальністю костюмів та привабливими, до дрібниць, продуманими образами улюблених персонажів.

На основній локації заходу – мистецькому майданчику вирували справжні позитивні емоції та драйв. Кращі творчі вокальні, хореографічні, інструментальні ансамблі та колективи району дивували майстерністю та підігрівали глядача. Керівники колективів ПК «Мистецький» та ПК «Саксагань», музичної школи 3, музичної школи 13 та запрошені артисти створили незабутню творчу атмосферу на сцені, запаливши позитивними емоціями глядачів. Найхаризматичніший рокер району Микола Клінецький розкачав слухача та неперевершено виконав у рок варіанті пісню «Україна» Тараса Петриненка. Коли на сцені з’явилась Люся Кава – це вже було, як потужний емоційний вибух. Глядачі зустрічали її щирими оплесками, підспівували кожній з виконуваних пісень та дарували щирі емоції любові та вдячності за творчість. Багато шанувальників підготувались до зустрічі з Люсею Кавою та дарували їй букети квітів. Як з’ясувалось, до фанклубу відомої української співачки належить і Василь Володимирович Старовойт – голова Саксаганської районної у місті ради, який подякував Люсі за виступ в рідному районі та подарував букет улюблених квітів артистки. Люся Кава приємно вражена кількістю шанувальнків та гарячою зустріччю з ними.

Якщо в парку Саксаганському запланований захід – відвідати його просто необхідно.