Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Простір, де живе творчість майбутніх винахідників, конструкторів, експериментаторів!

«Пізнай непізнане, осягни неосяжне!»

 

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Станція юних техніків Саксаганського району» Криворізької міської ради – один з найцікавіших освітніх осередків, заснований 15 серпня 1970 року, простір, де живе творчість майбутніх винахідників, конструкторів, експериментаторів!

Уже більше пів століття заклад вітає своїх вихованців, уплітаючи їхні долі в сучасну круговерть техніки й новітніх технологій, що змінюють буденне життя. 60 тисяч вихованців навчалося в закладі протягом 50 років!

Враховуючи вимоги сьогодення, інноваційним інструментом у створенні комфортних умов для формування у вихованців позитивної мотивації до навчання та вибору майбутньої професії, заклад обрав для себе «мейкерство» і став простором для творчості педагога та майстернею для розвитку творчих здібностей дітей.

Головними мейкерами інноваційної діяльності закладу стали педагоги – 16 висококваліфікованих керівників гуртків, серед яких є володарі нагрудних знаків «Відмінник освіти України», «Софія Русова» та «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня, мають педагогічне звання «керівник гуртка-методист». Незламна дружня команда однодумців, досвідчених педагогів, кожен з яких - творча особистість, усю свою наснагу, усе своє натхнення та вміння передають дітям.

Розвиток науково-технічної творчості – ось основний напрям роботи Станції, у якій майже 400 здобувачів освіти щорічно опановують профільне навчання. У закладі збережено гуртки початкового технічного моделювання, авіамоделювання, картингу, стендового моделювання, гуртки художньо-технічного профілю. Відкрито нові сучасні гуртки основи програмування та робототехніки, цифрової фотографії та інші гуртки інформаційно-технічного профілю.

Підтвердженням злагодженої роботи педагогічного колективу щодо пропаганди, підтримки та розвитку мейкер-простору стала діяльність у дослідно-експериментальній роботі, працюючи в двох експериментах обласного рівня за темами: «Створення регіональної моделі інноваційної профорієнтації на засадах соціального партнерства (Школа-Економіка)» та «Розроблення та впровадження навчально-методичного забезпечення STEM-освіти в умовах реформування освітньої галузі».

Прикладами  впровадження STEM-освіти в умовах діяльності закладу є організація і проведення таких заходів, як: виставки, техно-квести, конкурс дослідно-експериментальних проектів, турнір з інформаційних технологій тощо. Педагоги та вихованці  беруть участь у районних, міських заходах, на які з нетерпінням чекає не лише учнівська молодь, а й широкий батьківський загал.

Створений у закладі мейкер-простір дав поштовх для активізації діяльності вихованців та є прекрасною можливістю для педагогів навчати дітей вирішувати складні завдання, приймати рішення, організовувати співпрацю. І звичайно, результатом діяльності вихованців є їх перемоги. Створені ними проєкти щорічно представлені не тільки на обласних, а й на Всеукраїнських виставках та конкурсах науково-технічної творчості, де отримали призові місця.

У закладі працює Галерея цікавої науки «Технічна круговерть». Експонати Галереї створюються власноруч педагогами та вихованцями гуртків. Відвідувачі галереї зможуть самостійно проводити різні досліди, змагатися між собою на уважність та кмітливість, знайомитися з законами науки.

У кожного педагогічного колективу свій індивідуальний шлях, а кінцева мета – єдина – створення оптимальних умов для навчання, виховання і розвитку дітей та учнівської молоді. Юних техніків об’єднує цілеспрямованість, любов до винахідництва, творчого пошуку, взаємодопомога.

Країна Технічної творчості чекає на Вас за адресою: вулиця Інни Дерусової,14 А.