Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

ПВК «Редан» - хто вони?

ПВК "Редан" - це агресивна молодіжна субкультура, яка займається масовими бійками. 27 лютого 2023 року рух уперше помітили в Україні. Збори підлітків відбувалися в Харкові, Івано-Франківську, Львові, Києві тощо.

Члени угруповання носять чорний одяг із зображенням павуків та використовують специфічний сленг. Члени ПВК "Редан" збираються у великі групи та влаштовують масові бійки з національними меншинами чи представ-никами інших субкультур. 

Батькам важливо пам'ятати, що поширення таких субкультур – це не причина, а наслідок психологічних та сімейних проблем у підлітків. Дитина із сім'ї, де її поважають та вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресив-ним рухом.

Якщо підліток зацікавився ПВК "Редан" – це привід відверто поговорити з ним та разом відвідати дитячого психолога. Підліток повинен відчувати, що ви - його підтримка, а не ворог. 

Шановні батьки, пам'ятайте, що саме Ви несете повну відповідальність за життя, здоров'я та безпеку Ваших дітей. Вам безперечно потрібно слідкувати за соціальними мережами дітей задля уникнення потрапляння у подібні напрями субкультур. Але й піддаватися громадській паніці не потрібно. Просто любіть своїх дітей та вибудовуйте довірчі стосунки з ними.