Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Убережи себе від поганих вчинків!

   Одним із негативних проявів суспільства залишається дитяча без доглядність, безпритульність, бродяжництво, правопорушення та злочинність. До таких наслідків приводить дитину перебування у складних життєвих обставинах: аморальному та  небезпечному для життя і здоров’я середовищі, проживання з  батьками та дорослими, які ухиляються від виконання своїх обов’язків у сім’ї.

   Але часом і у дітей, які живуть у нормальних, на перший погляд, сім’ях, спостерігається схильність до правопорушень, агресія щодо дорослих і однолітків, відсутність елементарних навичок життя у колективі, формування потягу до негативних звичок.

   В рамках профілактики та упередження проявів дитячої асоціальності 24. 01. 2018 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 відбулася інформаційна зустріч на тему: «Профілактика негативних проявів у дитячому середовищі». Перед учнями виступали: спеціаліст служби у справах дітей, сімейний лікар, психолог сектору ювенальної пробації, інспектори сектору ювенальної превенції сектору превенції Саксаганського ВП та управління патрульної поліції. Діти були вражені кадрами з фільму про вплив тютюну та алкоголю на організм людини. Після виступів представників поліції діти охоче ставили питання щодо недопущення скоєння злочинів та правопорушень.

   Присутні добре засвоїли інформацію про наслідки вживання алкоголю, тютюнопаління, наркотиків, правопорушень та те, що кожна дія або вчинок дитини завжди має наслідки, нажаль не завжди позитивні, а відповідальність за ці наслідки несуть батьки дітей.

   Наприкінці зустрічі діти отримали пам’яки, про те, як уберегти себе від поганих вчинків на їх наслідків.