Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Про роботу відділу реєстрації місця проживання громадян виконкому районної у місті ради

З травня 2020 року відділ реєстрації місця проживання громадян - самостійний структурний підрозділ виконкому районної у місті ради. На теперішній час виконує свою роботу у відділі десять спеціалістів – виключно жіночий колектив, стаж роботи в органах місцевого самоврядування яких: більш ніж 15 років – 50 %, від 1 року до 5 років – 50 %. У відділі працюють спеціалісти у віковому діапазоні від 36 до 45 років – 60 %; старше 46 років – 40 %. 

За січень - жовтень 2020 року спеціалістами відділу надано 26 857 послуг, що складає 76 % у відношенні до відповідного періоду 2019 року (35 505), у тому числі:

- реєстрація/зняття з реєстрації – 8 262;

-видача довідок – 17 517;

- підготовка інформацій про зареєстрованих – 1 078.

Надійшло сплати адміністративного збору за реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання громадян на суму 86 972 грн.

Спеціалістами відділу під час прийому громадян встановлено 597 адміністративних правопорушення за проживання без реєстрації, в результаті чого винесено 550 постанови і складено 47 протокол, із яких. За виявлені правопорушення, передбачені ст. 197, 198 КУпАП накладено штрафів на загальну суму 663 грн.

За звітний період відділом опрацьовано 1 437 службових документи.

Отримано 8 538 запити на інформацію, що надійшли з:

- судів – 4 410;

- приватних нотаріусів та державних нотаріальних контор – 1 683;

- відділів та служб виконкому Саксаганської районної у місті ради – 1 120;

- РВ в місті Кривий Ріг ГУ ДМС України у Дніпропетровській області – 571;

- інших організацій, підприємств, установ – 754.

Підготовлено та направлено повідомлень про зняття з реєстрації місця проживання громадян до інших органів реєстрації – 579.

Розглянуто 20 звернень від мешканців району.

З метою здійснення щомісячного поновлення бази даних Державного реєстру виборців, відповідно до статті 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців», подано до відділу ведення Державного реєстру виборців за січень - жовтень 2020 року відомості про 5 657 виборців (осіб);

Відповідно до п. 3 Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 щотижня надається інформація про реєстрацію місця проживання громадян до Саксаганського  РВ у м. Кривому Розі  ГУДМС України у Дніпропетровській області за встановленими формами. Станом на 02. 11. 2020 надані відомості по 7 815 особам.

Відповідно до п. 58 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07. 12. 2016 № 921 щомісяця надсилаються до районного військового комісаріату повідомлення про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов’язаних. Станом на 02. 11. 2020 надані відомості щодо 1 122 осіб.

Окрім прийому громадян, працівники відділу отримують для опрацювання від Саксаганського РВ в місті Кривий Ріг ГУ ДМС України у Дніпропетровській області   відомості про осіб, що здійснили обмін паспорту громадянина України, та осіб, що вперше отримали паспорт громадянина України (близько 400 осіб щомісячно). Зазначена у відомостях інформація вноситься до картотеки та реєстрів територіальної громади.

Відділ надає послуги одним пакетом за життєвою ситуацією: «Народження дитини», «Документація для багатодітної сім`ї», «Втрата близької людини» що надаються в Центрі адміністративних послуг «Віза», його територіальних підрозділах та Мобільному офісі муніципальних послуг. З початку поточного року опрацьовано 56 відповідних пакетів документів.

Здійснено 10 виїзних обслуговування громадян району, під час яких 10 особам надано 11 послуг.

Через портал обробки звернень громадян iGov надійшло 782 звернення, з них: 629 звернень з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання особи, 154 – з питань отримання довідки про реєстрацію місця проживання.

Під час карантину рекомендовано утриматися від візитів до будь-яких державних установ. Але отримання певних адміністративних послуг є вкрай важливим для реалізації своїх прав та підтримки належного рівня життя. Тому Мінцифра підготувала перелік адміністративних послуг, які можна отримати за невідкладних обставин під час карантину. Відповідну постанову було ухвалено Кабінетом Міністрів 20 березня. Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання є саме такою послугою. Відповідно до постанови Головного санітарного лікаря України від 09. 05. 2020 № 16 контактний прийом заявників здійснюється виключно за попереднім записом.

Упродовж звітного періоду надавалися консультації мешканцям району щодо застосування чинного законодавства з питань віднесених до повноважень відділу. Консультації надаються як особисто під час прийому, так і по телефону. Протягом дня за консультаціями звертається близько 75 громадян.

За звітний період відділом було підготовлено 44 інформації для  розміщення на офіційному веб-сайті виконкому. Підготовлено 2 інформації для розміщення в електронному журналі виконкому «Саксаганський вісник».

Відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10. 07. 2019 № 691 “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини” внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 02. 03. 2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру». З 31 січня 2020 року у місті, за підтримки міського голови, працює пілотний проєкт «єМалятко». За звітний період в рамках комплексної послуги «єМалятко» зареєстровано місце проживання в Саксаганському районі 268 новонароджених дітей.

Фахівці відділу протягом звітного періоду брали участь у:

- робочій нараді з керівниками відділів реєстрації місця проживання громадян.

- інформаційній зустрічі з членами трудових колективів Криворізької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 118 та Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 119 Криворізької міської ради Дніпропетровської області.

 Працівники відділу взяли участь в онлайн-вебінарах Міністерства цифрової трансформації України та Офісу реформ адмінпослуг на теми:

- «Реєстрація місця проживання»;

- «Складний клієнт. Ефективна комунікація»;

- «Автоматизація реєстрації місця проживання: практика 4 міст».

Пройшли онлайн-навчання на онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» з курсу:

- «Відкриті дані для бізнесу»;

- «Цифрова грамотність для державних службовців».

З метою наповнення реєстру територіальної громади, з особових карток батьків, в які внесені дані про реєстрацію місця проживання дитини, до реєстру територіальної громади вносяться такі відомості. Станом на 02. 11. 2020 в реєстр територіальної громади міста внесена інформація щодо 2 272 дітей. Крім того, ведеться наповнення реєстру територіальної громади міста з картотеки за адресним принципом. В реєстрі територіальної громади перевірена інформація по 15 988 квартирам, з яких відкоригована інформація про 29 442 осіб та внесена інформація щодо 941 громадянина, дані про яких в реєстрі територіальної громади були відсутні.

Об’єднує всіх спеціалістів відділу реєстрації місця проживання громадян високий професіональний рівень, відповідальне ставлення до виконання своїх службових обов’язків. Тут кожен пересічний громадянин може отримати не тільки адміністративну послугу а й моральну підтримку.