Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

На захисті прав дітей в умовах карантину!

Життя не стоїть на місці. Необхідність розгляду питань, що стосуються захисту прав дітей ніколи не втрачає своєї актуальності.

Мешканці Саксаганського району звертаються зі своїми заявами до служби у справах дітей, але відповідно до вимог п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р. № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусном SARS-CoV-2», проведення засідання комісії з питань захисту прав дитини було неможливим.

Проведення засідання вищевказаної комісії відбулося 28 квітня 2020 року з дотиманням вимог до проведення заходів, внесених змінами до постанови Кабінету Міністрів України.

Розглянуто вісім нагальних питань, серед яких:

-  надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування,

-  позбавлення батьківських прав,

-  влаштування дітей до державного закладу на повне державне забезпечення,

-  збереження за дітьми права користування житлом,

-  розгляд заяв щодо надання дозволу на вчинення правочинів з майном, право влас-ності чи право користування яким мають діти.

Цього ж дня відбулося засідання міждисциплінарної команди, мета якого пов`я-зана із захистом прав та інтересів дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Окремо було розглянуто нагальне питання, як дотримання карантинного режиму, а саме бездоглядності дітей на вулицях району. Інспектором поліції наго-лошено, що останнім часом батьками послабилено контроль над дітьми, тим самим піддаючи їх ризику захворіти.

Учасники заходу одностайно прийняли рішення щодо необхідності активі-зувати роботу з батьками та всім стати на захист дітей в умовах карантину!