Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Всесвітній день поширення інформації про аутизм

2 квітня відзначають Всесвітній день поширення інформації про аутизм і кожному з нас варто дізнатися про нього більше. Адже, за даними всесвітньої організації охорони здоров’я, з аутизмом народжується кожна сота дитина в світі.

Останні дослідження усе частіше, окрім генетичних причин, відносять аутизм до розладів, пов’язаних також із забрудненням довкілля, їжі та питної води.

Коли йдеться про аутизм, йдеться, не про захворювання, а про розлад, особливість розвитку, з якою людина народжується і живе усе життя.

У Саксаганському районі діє комунальна установа «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради. Щоб розвинути в дітях внутрішній стимул до життя та навчання працівники центру крок за кроком закладають фундамент для формування світогляду, знань і вмінь, що є життєво необхідним для дітей, які мають розлади аутистичного спектру.

Дітям в центрі надаються різноманітні безкоштовні послуги вчителем-реабілітологом, практичним психологом, вчителем-логопедом за напрямками психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових  послуг.

Для всебічного розвитку фізичних можливостей проводяться заняття з лікувальної фізкультури та масажу. Дуже подобаються дітям з аутизмом заняття з музичної корекції.

Вчитель-реабілітолог проводить заняття з розвитку зорового, слухового, тактильного сприйняття.

Практичний психолог використовує корекційно-розвивальні методики, що формує у дітей з розладом аутистичного спектру пізнавальну функцію соціальних відносин і комунікативної поведінки.

В установі проводяться тематичні заходи, в проведенні яких активно залучаються діти з аутизмом. Крім того, для індивідуальної роботи з завантаженістю до восьми осіб.