Виконавчий комітет Саксаганської районної в місті ради Офіційний вебсайт виконавчого комітету Саксаганської районної в місті ради

Сьомий ресурс

З природних ресурсів Землі ми люди, схильні вважати шість найбільш важливими: вода, повітря, нафта, природний газ, вугілля та мінерали. Ці ресурси являють собою основу нашого існування. Вся наша їжа, всі наші речі в кінцевому підсумку зроблені з цих шести елементів. Сьогодні людство не може вижити без них.

Однак ці ресурси обмежені і швидко виснажуються. Ми недбало використовуємо природні ресурси Землі, не замислюючись над тим, що їх замінить, а мільярди тон відходів щорічно відправляються на звалища.

Простим вирішенням цієї проблеми є утилізація - «Сьомий ресурс», який можна використовувати знову і знову.

Переробка відходів допомагає:

Боротьбі зі зміною клімату

- кожен сьомий ресурс (придатний для вторинної переробки) економить понад 700 мільйонів тон викидів CO2;

Збільшує зайнятість на місцевому рівні по всьому світу:

- приблизно 1,6 мільйона людей у всьому світі зайняті в переробці вторинної сировини;

- річний внесок індустрії переробки в глобальний ВВП, за прогнозами, перевищить 400 мільярдів доларів в наступні 10 років;

- 20 мільйонів доларів щорічно інвестуються в промисловість для створення робочих місць, підвищення ефективності переробки і впливу на навколишнє середовище.

Збережіть шість дорогоцінних первинних ресурсів Землі.

- за останні 50 років люди спожили більше ресурсів, ніж за всю попередню історію.

Сьомий ресурс (перероблені відходи) забезпечує 40% світових потреб у сировині.

У вересні 2018 року Бюро з міжнародної переробки і Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку активізували зусилля, щоб Всесвітній день переробки був визнаний офіційним днем  Організації Об'єднаних Націй. Тож 18 березня 2018 року вперше було відзначено Всесвітньої день вторинної, який виник  під егідою фонду Global Recycling Foundation.